Kauhava ja Jämsä rakennemuutoksen tukialueiksi

MLU_HW_4Valtioneuvosto on päättänyt 13. syyskuuta työ- ja elinkeinoministeriön esityksestä nimetä Jämsän, Keuruun, Joensuun ja Kotka-Haminan seutukunnat sekä Kauhavan kaupungin ja Lahden alueen äkillisten rakennemuutosten tukialueiksi vuoden 2015 loppuun saakka. Syynä on niissä sijaitsevien varuskuntien lakkauttaminen.

Puolustusvoimat on esittänyt osana säästötarpeita viiden Ilmavoimien joukko-osaston lakkauttamista. Niihin kuuluisivat Ilmavoimien Teknillinen koulu Jämsän Hallissa sekä Lentosotakoulu Kauhavalla.

Puolustusministeri Carl Haglund pitää tukialuepäätöstä tervetulleena. "Ratkaisu tukee toimenpiteitä, joiden avulla valtiovalta voi helpottaa lakkauttamisten aiheuttamia seurannaisvaikutuksia", ministeri Haglund toteaa. Ensi vuoden budjetissa hankkeeseen on varattu yhteensä 15 miljoonaa euroa.

Ministeri Haglundin mukaan on hyvä, että varautuminen vuosien 2013 ja 2014 lakkautuksiin voidaan aloittaa jo nyt. "On tärkeää, että tässä vaikeassa muutostilanteessa tehdään kaikki mahdollinen henkilöstön aseman turvaamiseksi."