Kenya Airways vastaanotti ensimmäisen Dreamlinerin

Kenya_Airways_787_1Kenian lippulaivayhtiö Kenya Airways vastaanotti ensimmäisen kaikkiaan yhdeksästä tilaamastaan Boeing 787 Dreamlinerista. Uusi 787-kone lähti matkaan Boeingin Paine Fieldiltä ja saapui Nairobiin Jomo Kenyattan kansvainväliselle lentokentälle noin 14 500 kilometrin suoran lennon päätteeksi.

Boeing 787 tulee muodostamaan Kenyan Airwaysin tulevaisuuden kaukoliikennelaivaston rungon tarjoten suuremman kantaman, parannetun tehokkuuden ja ylivoimaisen matkustusmukavuuden.

“Ensimmäisen 787 Dreamlinerin toimitus avaa uuden kappaleen niin yhtiömme, kuin koko Kenian historiassa”, iloitsi Kenyan Airwaysin toimitusjohtaja Titus Naikuni.

”Dreamliner avaa Kenyan Airwaysille uusia markkinoita, parantaa taloudellisuutta, tarjoaa matkustajille mullistavaa mukavuutta sekä vie Afrikan mantereen ilmailua kohti kestävää kehitystä”.

“787 tarjoaa lentoyhtiöille mahdollisuuden laajentaa reittiverkostoa, pienentää operointikustannuksia ja samalla parantaa matkustajakokemusta”, kommentoi Boeingin Afrikan alueen myynnistä vastaava johtaja Rex Gallard.

”Dreamliner on ylivoimainen lisäys Kenyan Airwaysin laivastoon ja se on myös kulmakivi yhtiön tulevaisuuden menestykseen. Uusien koneiden myötä Kenyan Airways voi jatkaa kohti päämääräänsä eli Afrikan yhdistämistä maailmaan ja maailman yhdistämistä Afrikkaan”.

Boeingin 787 Dreamliner ja 777-300ER –koneiden toimitukset ovat osa Itä-Afrikasta operoivan yhtiön kymmenvuotista Project Mawingu –strategiasuunnitelmaa. Kenyan Airways aikoo laajentaa 44 koneen laivastoaan 107 koneeseen vuoteen 2021 mennessä ja kohteiden määrää kasvatetaan 62:sta 115:sta. Nykyisin yhtiö operoi Boeingin kaukoliikennelaivastolla, johon kuuluu kuusi 767-300ER-, neljä 777-200ER-koneita ja yksi 777-300ER .

Kenya Airwaysin ensimmäinen aikataulunmukainen lento tapahtaa mantereen sisäisesti lähiviikkojen aikana. Kaukolennot on määrä aloittaa kesäkuun alkupuolella Pariisiin. Afrikan ylpeys Kenyan Airways lentää nykyisin kohteisiin Afrikassa, Aasiassa, Euroopassa ja Lähi-idässä.

Boeing on toimittanut jo yli 130 Dreamlineria 17 eri asiakkaalle. Kaikkiaan Boeing 787 Dreamlinerin eri versioita on tilattu yli 1030 koneen verran.