Kiinalaismatkailijat saavat Helsinki-Vantaalla tax free -palautukset suoraan Alipay-tileille

EFHK_terminaaliMaailman kenties suosituin Alipay-mobiilimaksupalvelu leviää kiinalaisturistien kasvavien määrien myötä vauhdilla Suomessakin. Alipay on käytössä useissa Helsinki-Vantaan lentoaseman myyntipisteissä. Nyt myös Global Blue tuo mobiilimaksupalvelun tax free -palautuspisteisiinsä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

”Kiinalaiset ovat Suomessa tärkeä ja voimakkaasti kasvava matkailijaryhmä. Haluamme palvella kiinalaismatkailijoita mahdollisimman hyvin ja tarjota heille tuttua ja helposti käytettävää maksupalvelua myös tax free -palautuspisteissämme”, kertoo Global Blue Finland Oy:n toimitusjohtaja Casimir Ehrnrooth.

Helsinki-Vantaan lisäksi Global Blue pilotoi palvelua Milanon Malpensan ja Münchenin lentoasemilla.

Global Bluen palautuspisteessä matkailija avaa älypuhelimessaan olevan Alipay-sovelluksen, työntekijä lukee siinä olevan QR-koodin ja maksaa tax free -palautuksen suoraan matkailijan Alipay-tilille Kiinan yuaneissa. Palautus näkyy välittömästi ja sitä voi käyttää maksamiseen kaikissa toimipisteissä, joissa Alipay on käytössä.

”Alipay on Global Bluelle uusin tax free -palautusten maksutapa. Sen lisäksi tax free -palautuksia maksetaan edelleen myös käteisellä tai luottokorteille, joten kaikille löytyy itselleen sopivin vaihtoehto”, Ehrnrooth muistuttaa.

Global Blue on panostanut palvelun sujuvuuteen Helsinki-Vantaalla. Tax free -palautuspisteet palvelevat sekä saapuvien aulassa että porttialueella, ja matkailijoiden käytössä on myös tax free -itsepalvelukioski.

Helsinki-Vantaan myyntipisteiden lisäksi myös Finnair aloittaa koekäyttöjakson Alipayn käytöstä Shanghain-lennoillaan.

Lue myös: