Kunnanjohtaja nousee ilmaan Vesivehmaalla - tubettaja sekä NHL-kiekkoilija kokevat tandemhypyn

Yleiso katsomassa Drive-in lentonäytöstä 1920 px leveä Kuva Perttu KarivaloKesän 2020 ensimmäinen suuremmalle yleisölle suunnattu ilmailutapahtuma eli Vesivehmaan drive-in lentonäytös lähestyy. Lauantaina 15. elokuuta järjestettävä tapahtuma on suunnattu koko perheelle sekä kaikille ilmailusta ja lentokoulutuksesta kiinnostuneille. Mukana ovat mm. ilmavoimat, maavoimien ilmailu sekä kotimaisen siviilitaitolennon ylpeys Arctic Eagles.

Suomen ensimmäinen drive-in -lentonäytös järjestetään Vesivehmaan lentopaikalla lauantaina 15. elokuuta. Ohjelmaltaan tiivis tapahtuma järjestetään kello 12-16 välisenä aikana ja varsinainen näytökseen liittyvä lentotoiminta tapahtuu kello 13-15.

Vesivehmaa2020_alueVesivehmaan lentopaikka sijaitsee Asikkalassa noin 10 kilometrin päässä Vääksyn kuntakeskuksesta. Lentopaikalle on matkaa Helsingistä noin 127 kilometriä ja Lahdesta noin 22 kilometriä.

Lentonäytösvieraille on varattu lentopaikalta alueita, jotka on rajattu kooltaan viidelle sadalle ihmiselle. Itse tapahtuma on ilmainen, mutta pysäköinnistä veloitetaan 15 euroa. Täysin ilmaiseksi näytöksestä voi nauttia saapumalla paikalle kävellen, polkupyörällä tai moottoripyörällä. Heille on varattu omat katsomoalueensa.

Tapahtumaa seurataan omista ajoneuvosta tai niiden välittömästä läheisyydestä käsin. Mukaan kannattanee siis ottaa esimerkiksi oma retkijakkara tai vastaava sekä kesäisiin sääilmiöihin varatuakseen sadetakki tai muu sateensuoja. Toistaiseksi näytöspäivän sää ennuste vaikuttaa lupaavalta.

Alueella on tarjolla WC-tiloja, joita voi käyttää koko tapahtuman ajan. Koronapandemian takia paikalla ei ole alunperin suunniteltua ruokamyyntiä. Kannattaa siis varautua omin eväin. Jokainen lentonäytösvieras velvoitetaan lisäksi viemään omat roskansa pois mukanaan. Lentokenttäalueelle ei saa jättää irtoroskia vaan ne on vietävä jätepisteille. Koko driven-in -lentonäytös toteutetaan vapaaehtoisvoimin, joten yhteistyötä toivotaan näiltä osin myös yleisöltä.

100_AE_ilmassaLentonäytöksen selostuksesta vastaa kotimaan kesäinen lentonäytösääni joka kuuluu liikennelentäjä Riika Kaipaiselle. Hänellä on vuosien kokemus lentonäytösselostuksista. Lähetystä voi seurata Järviradion kautta taajuudella 107,9 Mhz eli sitä voi kuunnella oman autoradion kautta. Nettistriimausta ei suositella, sillä lentopaikan alueelle ei ole lisätty matkapuhelinverkon kapasiteettia.

Ilmassa nähdään mm. Ilmavoimien BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskone, Utin helikopteripataljoonan NH90 -helikopteri sekä historiallisia ilmavoimiemme entisiä koneita kuten Saab Safir ja VL Viima. Mukana on myös Arctic Eagles -osastotaitolentoryhmä sekä historiallinen Finnairin ja ilmavoimien entinen Douglas DC-3 -matkustajakone.

Rinna Ikola-Norrbacka 960x540 pxErikoisohjelmanumeroissa itsensä laittaa peliin myös Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.  Hän nousee entisen hävittäjälentäjän ja nykyisen liikenneilmailijan sekä taitolentäjän Miikka Rautakouran kanssa ilmaan Christen Eagle -taitolentokoneeseen. Luvassa on siten silmukoita ja uudenlaisia G-voimia.

Päivän mittaan ilmaan nousevat myös suosittu tubettaja Roni Bäck ja Lahden Kiekko-Reippaan kasvatti ja entinen NHL-jääkiekkoilija Janne Laukkanen. He hyppäävät kolmesta kilometristä tandemlaskuvarjohypyn

IMG-20200625-WA0001Vesivehmaan ilmailupäivän ja lentonäytöksen järjestää Ilmailumuseoyhdistys ry (IMY) yhdessä Asikkalan kunnan sekä paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa. Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö myönsi Ilmailumuseoyhdistykselle avustuksen tapahtuman järjestämistä varten. Tapahtuman suojelija on puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Vesivehmaan drive-in -lentonäytöksellä juhlistetaan myös Vesivehmaan lentokentän 80-vuotista historiaa.

Lue myös: