Lapiot iskettiin maahan - Airbus Groupille uusi toimistokompleksi

Airbus-Group_1Uuden Airbus Groupin toimistokompleksin rakennustyöt aloitettiin Toulousen Blagnacin lentokentällä Ranskassa. Lapiot iskettiin maahan Airbus Groupin pääjohtaja Tom Endersin johdolla. Toimistorakennuksiin siirtyy kaikkiaan noin 1500 työntekijää.

"Yksi ryhmä, yksi pääkonttori yhdessä paikassa on vihdoin todellisuutta. Toulouse on ideaalinen paikka, sillä alueella sijaitsee suurin tuotantolaitoksemme", juhlisti Tom Enders.

Airbus-Group_3Airbus Groupin uusi kampusalue rakentuu viiden hehtaarin alueelle Toulousen Blagnacin lentoaseman kiitotien viereen. Valmistuttuaan kampus koostuu useista rakennuksista joista pääkonttorin pinta-ala on noin 10 000 neliömetriä ja tukitoimintoja varten valmistuu kaikkiaan 19 500 neliömetrin tilat.

Näiden lisäksi työntekijät pääsevät nauttimaan 1000 neliön tiloista, jotka sisältävät ravintolan, kuntosalin sekä muita hyvinvointipalveluita.

"Toimistokampuksemma tarjoaa modernin ja korkean teknologian työskentelytilat lähellä tuotteitamme ja se kannustaa koko Airbus Groupin kehittämiseen",sanoi Enders.

Kampusinvestoinnin arvioidaan olevan noin 100 miljoonan euron luokkaa ja valmistumista odotetaan vuoden 2015 lopulla.

Airbus-Group_2Uudet rakennukset noudattavat kestävän kehityksen BREEAM -vihreiden kiinteistöjen luokitusjärjestelmää (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

BREEAM tarkastelee ympäristövaikutuksia esimerkiksi johtamisen, energian- ja vedenkulutuksen, käytettyjen materiaalien, maankäytön ja liikenteen kautta. Näille tekijöille annetaan pisteytys, jonka perusteella rakennukselle voidaan myöntää BREEAM-arvosana neliportaisella asteikolla.

Airbus Group on maailman johtavia ilmailu- avaruus- ja puolustusteollisuus yrityksiä. Sen palveluksessa on noin 140 000 ihmistä ja yrityskokonaisuuden liikevaihto on yli 56,5 miljardia euroa. Konserniin kuuluvat Airbus, Airbus Defence & Space ja Airbus Helicopters.

Lue myös: