Lentäjäpula vaivaa myös Austrian Airlinesia - peruu kesältä 300 lentoa

Austrian_tailAustrian Airlines muokkaa kesäkauden aikataulujaan, jonka myötä heinä-elokuun noin 23 000 lennosta perutaan noin kolmesataa lentoa. Austrian on Finnairin tavoin jounut turvautumaan wetlease-kaluston käyttöön kyetäkseen hoitamaan lentonsa. Syynä peruutuksiin on lentäjäpula, jonka taustalla ovat mm. yhtiön omat säästötoimet ja kova kasvutahti.

Itävaltalaisoperaattori on joutunut useiden viime kuukausien aikana perumaan lentojaan ja ilmoitti tekevänsä muutoksia lentoaikatauluhinsa kesän osalta. Vaikutukset koskettavat erityisesti alueellisia lentoja ja kaukolennot sekä tilauslennot lomakohteisiin pyritään lentämään normaalisti.

Austrian Airlines teki taannoin suuria järjestelyjä työehtosopimuksiinsa, jonka myötä lentävää henkilökuntaa siirrettiin halvemman kustannustason piiriin tytäryhtiön Tyroleanin sopimusten piiriin. Austrian Airlines konsernin lento-operaatiot yhdistettiin Tyrolean Airwaysin kanssa 1. kesäkuuta 2012. Toimenpiteiden seurauksena iso joukko yhtiön lentäjiä lähti töihin ulkomaille.

Toimintansa uudelleenjärjestelyn seurauksena Austrian Airlines aloitta useita laatua parantavia toimenpiteitä lento-operaatioidensa osalta viime vuoden aikana.

Yhtiö on joutunut kehittämään lennonsuunnitteluaan ja vaihtamaan lentotoiminnasta vastaavaa johtoaan. Austrian on joutunut myös lisäämään ulkoisten operaattoreiden käyttöä ns. wetlease-operaatioiden myötä eli vuokraamaan koneet ja miehistöt muualta hoitaakseen suunnitellut lentonsa.

AAustrian_Kratkyustrian Airlinesin toimitusjohtaja Kay Kratky pyytääkin yhtiön tiedotteessa tilannetta anteeksi matkustajiltaan ja kertoo yksinkertaistavan kesän operaatioita taatakseen täsmällisyyden ja luotettavuuden.

Käynnissä on Finnairin tavoin massiiviset lentäjien rekrytöinnit ja koulutukset. Austrian Airlienes on palkannut viimeisen kahdentoista kuukauden aikana 110 uutta lentäjää työllistäen nykyisin jo 1000 lentäjää. Vuoden loppuun mennessä yhtiön palkkalistoilla on jo 1070 lentäjää.

Yhtiön mukaan noin kymmenen prosenttia sen lentäjistä käy läpi koulutuksia. Se on johtanut mm. lyhyellä aikavälillä varamiehistöjen puutteeseen. Austrian Airlinesilla on parhaillaan käynnissä mittavat koulutukset, kun se korvaa Fokker-koneitaan Lufthansa Citylinelta tulevilla Embraer E195 -koneilla. Kaikkiaan yhtiön laivastoon tulee 17 Embraeria vuoden 2017 loppuun mennessä.

Austrian Airlines on osa Lufthansa konsernia ja se operoi 130 kohteeseen. Se lentää 76 koneen laivastolla päivittäin noin 320 lentoa. Yhtiö työllistää kaikkiaan 6149 ihmistä. Yhtiön verkosto on erityisen laaja Keski- ja Itä-Euroopassa. Austrian Airlinesin kotikenttä Wien on sijaintinsa ansioista erinoimainen vaihtokenttä idän ja lännen välillä.

Lue myös: