Lentomatkustajan levähdyspaikka avautuu syyskuussa

UNI_1Helsinki-Vantaan lentoasemalla avataan syyskuussa uudenlainen levähdyspaikka, joka tarjoaa lentomatkustajalle kolme erilaista vaihtoehtoa lepäämiseen ja rentoutumiseen. Reilu kolmasosa lentomatkustajista kaipaa lentoasemille rentoutumispaikkoja.

Lentoposti.fi kertoi hankkeesta ja siihen osallistujista 4. heinäkuuta 2013. Levähdyspaikka avataan syyskuun alussa T2-terminaalissa portin 31 läheisyydessä. Tilan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaavat yhteistyössä kuusi suomalaista pk-yritystä, jotka ensimmäistä kertaa yhdistävät omat tuotteensa ja palvelunsa toimivaksi kokonaisuudeksi.

EFHK_gate_31_area_1

Helsinki-Vantaan porttialueelle 31 rakentuvassa Lentomatkustajan levähdyspaikka-projektissa ovat mukana Short Rest Solutions, Studio Antti E, Tubeinn, Glowway Oy, Mitron Oy sekä Barrisol Finland. Toimijat ovat Airport Cluster Finlandin jäsenyrityksiä.

Lentomatkustajan levähdyspaikka tarjoaa matkustajille oman yhtenäisen ja rauhallisen alueen. Matkustajien käytössä erilaisia tuolivaihtoehtoja levähdyspaikkana sekä erillisiä suljettavan tilan pieniä nukkumapaikkoja.

EFHK_gate_31_area_2Matkailusivusto Skyscannerin tutkimuksessa on käynyt ilmi, että 36% matkustajista toivoo lentokentille lisää nukkumispaikkoja.

Matkustaja poistuu levähdyspaikalta virkeänä ja rentoutuneena ja toteaa varmasti, että Helsinki-Vantaa  on yksi parhaista lentokentistä maailmassa.

”Finavia, Helsinki-Vantaan lentoasema haluaa nyt ja tulevaisuudessa panostaa vahvasti matkustajaviihtyvyyteen. Lentoasemalla työstämme ja toteutamme jatkuvasti ratkaisuja asiakaskokemuksen parantamiseksi entisestään", sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtaja Marko Tikkanen.

Lentomatkustajan levähdyspaikka on erinomainen ja tervetullut lisä palvelutarjontaamme”, päättää Tikkanen.

Pilottialueen ulkoasu suunnitellaan suomalaiseen lentokenttäympäristöön sopivaksi ja siinä korostetaan erityisesti suomalaista luontoa sekä hyödynnetään suomalaiselle kulttuurille ominaisia mielikuvia.

UNI_5 Pilotissa hyödynnetään myös suomalaiselle kulttuurille ominaisia mielikuvia kuten puhtaus, lumi, jää, selkeys, raikkaus, pehmeys, tyylikkyys, lämminhenkisyys ja toimivuus. Alueen rakentamisessa käytetään lasia ja puuta sekä hyödynnetään valon voimaa.

Lentomatkustajan levähdyspaikan remontointi alkaa lähiaikoina. Kyseessä on pilottijakso, joka päättyy joulukuun lopussa 2013. Kokeilun aikana matkustajilta kerätään palautetta uuden palvelun kehittämiseksi.

 

Toiminnan takana

Vantaan Innovaatioinstituutti Oy on vuonna 2009 perustettu voittoa tavoittelematon kehitysyhtiö, jonka omistaa Vantaan kaupunki.  Vantaan Innovaatioinstituutin keskeisimpiä toimintamuotoja on uusien toimialakohtaisten tai yritysten toimintaympäristön kehittämiseen liittyvien hankkeiden suunnittelu ja toteutus.

Toimijat_1Airport Cluster Finland on suomalaista lentokenttäosaamista edustavien yritysten yhteenliittymä. Airport Cluster Finland edistää suomalaisten lentokenttäalalla toimivien yritysten liiketoiminnan kasvua ja kehittymistä, sekä luo verkottumismahdollisuuksia alan toimijoiden kesken.

Airport Cluster Finlandilla on 31 jäsenyritytystä. Toiminta päättyy nykymuodossaan vuoden 2013 lopussa mutta tulevaisuudessa se jatkanee toimintaansa yhdistysmuodossa. Hankkeen päärahoittaja on Uudenmaan ELY-keskus.

Airport Concepts –projektin tavoitteena on kehittää uusia palvelukonsepteja kansainvälisille lentoasemille ja sitä rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto. Jäsenyrityksiä on 16 ja projekti päättyy vuoden 2013 lopussa.

 

Lue myös: