Lentonäytösonnettomuus pienkentällä Itävallassa (video)

hirtTaitolentokone syöksyi sunnuntaina maahan yleisön edessä lentonäytöksessä Itävallassa. Ohjaaja menehtyi onnettomuudessa. Tapahtumapaikka on Friesach-Hirt maan eteläosassa. Onnettomuudessa tuhoutui kaksitasoinen Pitts S-2B Special -taitolentokone (D-EZZT). Elokuussa on sattunut useita lentonäytösturmia.

Itävaltalaismedian mukaan onnettomuuskone oli ollut tekemässä silmukkaa, mutta oikaisu ei onnistunut ja se syöksyi maahan. Pitts Specialia lentänyt 50-vuotias mies menehtyi. Ulkopuolisia ei vahingoittunut turmassa.

Flugshow Hirt -näytöksessä oli noin 500 katsojaa. Kyse oli paikallisesta pienimuotoisesta Hirter Flugsportclubin järjestämästä tapahtumasta, johon oli vapaa pääsy.

Muita lentonäytösnumeroita olivat Antonov An-2 ja sekä Red Bullin Bo-105 -helikopteri. Ohjelma keskeytettiin turman jälkeen.

Friesach-Hirt (LOKH) sijaitsee noin 30 kilometriä pohjoiseen Klagenfurtista. Purjelentoon käytetyllä kentällä on 700 metriä pitkä ruohopintainen kiitotie 17/35.

Elokuussa on sattunut useita kuolemaan johtaneita lentonäytösonnettomuuksia. Pahin niistä tapahtui Englannissa. Hawker Hunter -warbirdin maahansyöksyssä kuoli 11 ihmistä. TT

Päivitys klo 23.00: Lisätty video turmalennosta

Lue Lentoposti.fi -uutisia edellisistä onnettomuuksista: