Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtajan virkaan yhdeksän hakijaa

trafi_logoLiikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtajan virkaa haki yhdeksän henkilöä. Pääjohtajaa haetaan seuraavalla 5-vuotiskaudelle 1. tammikuuta 2015 lähtien. Trafi on Suomen ilmailuviranomainen, joka huolehtii ilmailun yleisestä turvallisuudesta, edistää sen ympäristöystävällisyyttä ja hoitaa sekä lentoliikenteeseen että sen sujuvuuteen liittyviä asioita.

Haku virkaa julkistettiin 19. syyskuuta ja hakuajan päätyttyä 15. lokakuuta mukana oli yhdeksän hakijaa. Pääjohtajan virkaa hakee nykyinen pääjohtaja Kari Wihlman. Virkaa hakevat myös Hannu Olavi Gröhn, Kari Hakuli, Katariina Juhola, Tuomas Jokipii, Sami Nikula, Erkki Olli, Musa Sizya ja Michael Wahlberg. 

Pääjohtajan tehtävänä on johtaa virastoa ja vastata viraston toiminnan yleisestä kehittämisestä sekä valvoa, että virastolle kuuluvat tehtävät suoritetaan tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Liikenteen turvallisuusvirasto on liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä vastaava hallinto- ja turvallisuusviranomainen. Virasto edistää liikenteen turvallisuutta ja kestävää kehitystä liikennejärjestelmässä sekä tuottaa liikenteen viranomaispalveluja. Liikenteen turvallisuusviraston henkilöstömäärä on noin 500.