Lufthansa avaa reitin Kittilän ja Münchenin välille joulukuussa 2015

Lufthansa_tailsLufthansa avaa reitin Kittilästä Müncheniin talvikaudella 2015-2016. Kerran viikossa operoitava reitti parantaa huomattavasti yhteyksiä Keski-Euroopasta Suomen Lappiin. Yhteys avaa matkustajille myös erinomaiset jatkoyhteydet Saksasta.

Lufthansan lennot operoidaan Airbus A320/A319 -koneilla kerran viikossa lauantaisin joulukuusta maaliskuuhun. Ensimmäinen lento Kittilän ja Münchenin välillä lennetään 19. joulukuuta. Lentoaika Münchenistä Kittilään on noin 3,5 tuntia.

Uuden viikoittaisen reittiyhteyden saamisessa Lappiin ovat olleet yhteistyössä Finavia, Visit Finland ja Levin alueen matkailutoimijat.

"Lufthansan uusi reitti ensi talvelle on valtavan hieno uutinen paitsi meille Finaviassa, myös Lapin matkailuelinkeinolle. Tämä reittiavaus on hyvä esimerkki siitä, miten iso merkitys on alueellisten matkailutoimijoiden sitoutumisessa lentoliikenteen kehittämiseen", sanoo johtaja Joni Sundelin Finavia Oyj:stä.

Münchenin lentoasema on Keski-Euroopassa merkittävä lentoliikenteen solmukohta, josta on jatkolentoyhteyksiä kymmeniin kohteisiin. Helsinki-Vantaan lentoyhteydet mukaan luettuna Kittilän saavutettavuus on talvikaudella 2015–2016 aivan omaa luokkaansa.