Lufthansa-konserniin tulossa taas uusi lentoyhtiö - City Airlines aloittaa operaatiot Münchenistä

Lufthansa_tails_2022Lufthansa-konserni hakee markkinaosuuksia uudella City Airlinesilla, joka on konsernin uusin lentoyhtiö. Tavoitteena on aloittaa päivittäiset lennot Münchenistä Euroopan suurkaupunkeihin vahvalla emoyhtiön brändillä, mutta alemmalla kustannustasolla.
Lufthansa avasi maaliskuussa 2023 verkkosivuston uudelle City Airlinesille ja kertoo aloittavansa lennot Münchenistä kuluvan vuoden aikana. Tavoitteena on tarjota matkustajille Lufthansa-tason laatua lyhyillä ja keskipitkillä lennoilla.

Tavoitteena on ottaa takaisin menetettyjä markkinaosuuksia ja palauttaa lentokokemuksia Lufthansan tasolle. Uusi Lufthansa-brändillä lentävä alemman kustannustason toimija korvanneekin Münchenin ja Frankfurtin osalta Eurowingsin operaatioita.

Uusi City Airlines GmbH on perustettu Muncheniin huhtikuussa 2022. Lufthansan mukaan yhtiöön palkataan lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa kesästä 2023 lähtien. Työehdoissa on todennäköisesti elementtejä, jotka laskevat kustannustasoa emoyhtiöön verrattuna.

Lufthansa-konsernin lentoja lentää jo nykyisin Lufthansa CityLine, jonka laivastossa on A319- ja CRJ-koneita. Aiemmin CityLine lensi A340-300 -laajarunkokoneilla.

Uuden City Airlinesin on määrä yhdistää Lufthansan laatu ja Lufthansa CityLinen kokemus.