Lufthansan lentäjälakko saa jatkoa - lauantaina luvassa häiriöitä kaukoliikenteeseen

LH_7779X_1Lufthansan ja lentäjäliitto Vereinigung Cockpitin (VC) kiistassa ei näy ratkaisua. Tänään perjantaina  lentolakon kolmantena päivänä työnseisaus koskee lähiliikennettä ja lauantaina 21. maaliskuuta on jälleen vuorossa kaukoliikennettä kohtaavat häiriöt.

Lufthansa on joutunut perumaan perjantailta jo noin 700 lentoa. Normaalisti yhtiö operoisi päivän aikana jopa 1400 lentoa. Peruutukset vaikuttavat perjantaina kaikkiaan 84 000 matkustajan lentoihin.

Perjantaina lakossa ovat Lufthansan lähiliikenteen lentäjät lukuunottamatta Germanwingsin ja Eurowingsin operaatioita. Peruttujen lentojen listalla ovat myös Lufthansan lennot Frankfurtista ja Münchenistä Helsinki-Vantaalle.

Lakosta huolimatta myös muut konsernin tytäryhtiöt Air Dolomiti, Swiss, Austrian Airlines ja Brussels Airlines operoivat normaalisti. Kaikkiaan konsernin lentoyhtiöt operoivat noin kolmanneksen kaikista noin 3000 päivittäisestä lennosta.

Tämän lisäksi perjantain liikennettä häiritsee Italian lennonjohtajien lakko, joka peruu lennot vielä 10 000 Lufthansan matkustajalta.


Lauantaina lakon piirissä ovat vuorostaan kaukolennot

Neljäntenä lakkopäivänä eli lauantaina 21. maaliskuuta vuorossa on jälleen häiriöitä Lufthansan kauko- ja rahtilennoissa. Työnseisaus koskee Saksasta lähteviä kaukolentoja sekä rahtioperaatioita. Lufthansa kertoi operoineensa ensimmäisen kaukoliikennettä koskeneen lakkopäivän aikana puolet lennoistaan.

Lufthansa kertoo tekevänsä kaikkensa vähentääkseen lakon vaikutuksia. Konsernin muut yhtiöt käyttävät reiteillään Saksasta suurempia koneita mikäli mahdollista. Kolmen lakkopäivän aikana lennot on peruttu jo 180 000 matkustajalta.

Vereinigung Cockpit on ilmoittanut julkisesti halukkuutensa tulla neuvottelupöytään heti, kun työnantaja on valmis osoittamaan todellista halua neuvottelutuloksen aikaansaamiseksi.

Lufthansan peruttujen lentojen lista