Lux Malmi -tapahtuma tuo valokulkueen Malmin lentoasemalle lauantai-iltana 9.11.

D13120C5-F5C3-4BAF-B2B3-68C9E4032547Malmin lentoasemalla järjestetään lauantaina 9. marrraskuuta Lux Malmi - tapahtuma. Tilaisuutta järjestävien kaupunkilaisten mukaan valotaideteoksella halutaa osoittaa  rakkautta uhatulle Malmin lentokentälle. Tapahtumaan on ilmoittanut osallistuvansa jo yli 800 ihmistä.

Lauantaina 9.11.2019 kello 17-20 Malmin lentokentällä järjestettävässä tilaisuudessa osallistuvien kerrotaan luovan taskulamppuja ja kännyköitä käyttäen valoketjun. Avotuli ja laserosoittimet ovat tapahtumassa kiellettyjen valolähteiden listaa.

Valokulkueella halutaan järjestäjän mukaan kuvastaa tuen ja rakkauden osoitusta lentokentän ilmailutoiminnalle sekä sen kulttuuriperintö-, luonto- ja virkistysarvoille. Kyseessä ei siis ole valoshow vaan tapahtumaan osallistuvien luoma valokulkue. Sen lisäksi tapahtumassa on luvassa puheita ja yhteislaulua stadin slangilla.

Facebook-tapahtumana julkaistu Lux Malmi on kerännyt muutamassa viikossa yli 800 osallistumisilmoitusta ja yli 13 000 tapahtumasta kiinnostunutta. Lux Malmi -tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

Järjestäjä suosittaa saapumista julkisilla liikennevälineillä rajallisen pysäköintitilan takia. Osallistujien tulee noudattaa alueella vihreäliivisten järjestäjien sekä järjestysmiesten ohjeita. Paikalle on luvassa myös maksullisia pisteitä, joista voi ostaa virvokkeita, makkaraa ja lettuja.

Malmin-lentoasema-ilmastaTapahtuman järjestäjiksi kerrotaan joukko kaupunkilaisia, joilla ei työn, harrastuksen tai opiskelun puolesta ole sidoksia Malmin lentokenttään. Mukana on tapahtumassa on myös Stadin Slangi ry. Malmin lentoaseman ystävät ry on tapahtuman tukija.

Helsingin kaupunki kaavailee Malmin lentokentälle ja sitä ympäröivälle alueelle rakennettavan asunnot 25000 asukkaalle vuoteen 2050 mennessä. Tällä hetkellä alle neljäsosa alueesta on vuokrattuna ilmailukäytöön, mutta kaupunki on irtisanonut kenttäalueen vuokrasopimuksen kuluvan vuoden loppuun, jolloin yli 80-vuotiaan, luonto- ja kulttuuriperintöarvoiltaan merkittävän kentän ilmailuperinne uhkaa loppua.

Sulkemisuhan alla olevaan Malmin lentokenttään liittyvät aloitteet ja gallupit osoittavat, että valtaosa kaupunkilaisista ja suuri joukko tukijoita pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin haluavat säilyttää kentän ja suojella alueen luontoa, kulttuuriperintöä ja toimintaa.

Malmi_612_2Päätöksenteossaan on kaupunki jättänyt tämän kuitenkin huomioimatta. Lux Malmin tarkoitus on tehdä asukkaiden tahtoa näkyvämmäksi päättäjille.

Valotaidetta nähtiin Malmin lentoasemalla Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlassa 6.12.2017. Tuolloin terminaalin seinään heijastettiin Suomi Finland 100 -teksti.

Facebook: Lux Malmi -tapahtuma

Lue myös: