Maahantulorajoituksiin muutoksia ulkorajaliikenteessä - maahantulo mahdollista hyväksytyllä rokotussarjalla

koronarokote_IIaSuomi teki ulkorajaliikenteen rajoituksiin ilmaantuvuuslukuihin perustuvia muutoksia koronavirusepidemian jatkuessa voimakkaana maailmalla. Uusi päätös on voimassa 9.-22. elokuuta. Suomeen voi tällä hetkellä saapua kaikista maista esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien kolmansien maiden välistä liikennettä. Aiempaa 15. heinäkuuta tehtyä päätöstä muutetaan 9. elokuuta alkaen alkaen niin, että maahantulon rajoitukset poistetaan Ukrainan asukkailta Ukrainasta Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Maahantulon rajoitukset palautetaan Azerbaidžanin, Etelä-Korean, Japanin, Moldovan, Serbian ja Singaporen asukkaille mainituista maista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Jos näistä maista saapuva henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Muulta osin ovat edelleen voimassa 19. elokuuta voimaan tulleet ulkorajoja koskevat maahantulon rajoitukset, joista valtioneuvosto päätti 15. heinäkuuta. Nämä rajoitukset ovat voimassa 22. elokuuta asti.


Kaikista maista voi tulla Suomeen esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta

Valtioneuvoston 15. heinäkuuta tekemän päätöksen mukaan Suomeen voivat saapua kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus 14 vuorokautta ennen maahan saapumista saadusta hyväksyttävästä covid-19 -rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista. Hyväksytyt rokotteet voi tarkistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta.

Suomeen matkaavien tulee kuitenkin ottaa huomioon, että ulkorajoilla todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-taudista on edelleen sallittu maahantulon peruste vain EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisille ja EU- tai Schengen-valtiossa asuville. MH