Maahenkilökunnan lakko sotkee Lufthansan lentoja keskiviikkona

Lufthansa_tailsLufthansa peruu lentojaan keskiviikolta 27. huhtikuuta maahenkilökunnan työnseisauksen takia. Työntekijöitä edustava Verdi lakkoilee keskiviikkoammusta lähtien. Lakko vaikuttaa kymmenientuhansien matkustajien suunnitelmiin.

Lufthansan mukaan lakossa olisivat Frankfurtin, Münchenin, Düsseldorfin, Kölnin, Dortmundin ja Hannoverin maahuolinta, lähtöselvitysvirkailijat, turvatarkastajat sekä lentoaseman palo- ja pelastuspalvelu.

Lakon vaikutukset vaihtelevat eri lentoasemilla, sillä esimerkiksi Münchenissä sen on ilmoitettu kestävän koko päivän, kun taas Frankfurtissa ainoastaan kello 15.00 saakka paikallista aikaa.

Saatavilla olevien tietojan avulla Lufthansa on tehnyt erityisen aikataulujen lentojen operoinniksi. Lufthansa julkistaa aikataulunsa myöhemmin illan aikana.

Münchenin osalta kaikki kaukolennot on peruttu keskiviikolta saapuvien ja lähtevien lentojen osalta. Myös suurin osa Euroopan ja Saksan sisäisistä lennoista perutaan. Lufthansa kertoo lentävänsä vain noin 90 lentoa koko päivänä Münchenistä.

Frankfurtista lennetään lähes kaikki kansainväliset lennot lakon aikana kello 04.30-15.00 välisenä aikana. Rajoitetun kapasiteetin takia suurin osa kotimaan ja osa Euroopan lennoista perutaan. Normaaliaikatauluihin palataan kello 15.00 alkaen.

Düsseldorfin, Kölnin, Dortmundin ja Hannoverin osalta luvassa on mittavia lentojen peruutuksia.

Lakko johtanee peruutuksiin myös Helsinki-Vantaalle suuntautuvien lentojen osalta.