Malmin laskukierros houkutti vuoden viimeisenä - lentoaseman ystävät kokoontuivat yhteiskuvaan

(päivittynyt 1.1.2017 klo 10.50) HF_Finavia_pois_yhtkuva_close_1Helsinki-Malmin lennonjohdon ja nykymuotoisen Malmin kentän viimeinen lentopäivä oli odotetun vilkas. Vuodenvaihteessa valvomattomaksi lentopaikaksi muuttuvalle Malmille kokoontui myös lentoaseman käyttäjiä ja ystäviä yhteiskuvaan. Lennot jatkuvat 1. tammikuuta 2017 Malmin lentokenttäyhdistyksen hallinnassa.

HF_Finavia_pois_halli_2Historiallinen Helsinki-Malmin kansainvälinen lentokenttä muuttuu vuodenvaihteessa valvomattomaksi lentopaikaksi. Samalla päättyy noin 80-vuotinen lennonjohtopalvelun tarjoaminen Suomen pääkaupungissa.

Nyt Finavian verkostosta poistuvalla lentoasemalla on ollut historiallisestikin suuri rooli Suomen kansainvälistymisessä. Malmin kentän valmistuminen oli suuri askel myös kotimaiselle ilmailulle, kun pääkaupungin lentotoiminta siirtyi Katajanokan vesilentosatamasta maakentälle. Malmin lentoasema mahdollisti ympärivuotiset operaatiot ja kaluston tehokkaamman käytön. 

 HF_Finavia_pois_yhtkuva_1Vuoden 2016 viimeisenä päivänä lennot alkoivat heti aamusta ja ne jatkuivat vilkkaasti pitkin päivää. Malmin kentän operaatiomäärä oli viimeisenä päivänä 180 lentoonlähtöä / laskua lennonjohdon aukioloaikana 10-17.

Lentoasemalle oli kokoontunut arviolta parisataa kentän käyttäjää ja ilmailun ystävää kunnioittamaan nykymuotoisen lentoaseman viimeistä päivää. Heistä otettiin oheinen yhteiskuva päärakennus "Pyöreän" edessä.

Malmin lennonjohto vaikeni taajuuksilla ainakin toistaiseksi Finavian poistumisen myötä 31. joulukuuta 2016 kello 17.00. Finavian lippu laskettiin lentoasemalla jo iltapäivän aikana.

Lennot Malmilla jatkuvat katkotta heti vuoden vaihduttua, kun Malmin lentokenttäyhdistys ry ottaa haltuunsa Helsingin kaupungilta vuokraaman lentokenttäalueen. Se kattaa pääpiirteittäin etelä-pohjoissuuntaisen kiitotien 18/36 ja sen vaativat suoja-alueet.

HF_Finavia_pois_opaste_1Lentokenttäyhdistys vastaa mm. Malmin operoinnista, kunnossapidosta ja laskeutumismaksuista 1.1.2017 lähtien.

"Ensimmäisenä otamme sunnuntaiaamuna vastuun kenttäpäivystyksestä. Olemme tiedottaneet lentokerhoja tulevista muutoksista", kertoi taivaalle itsekin suunnannut lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Niko Lamberg.

Toimintamenetelmät muuttuvat Malmilla merkittävästi, kun lennonjohto sulkeutuu (lue erillinen juttumme aiheesta alla olevasta linkistä).HF_Finavia_pois_lipunlasku

HF_Finavia_pois_kyltti_2
Päivittynyt 1.1.2017 kello 10.50: Lisätty tieto viimeisen päivän operaatiomäärästä.

Lue myös: