Matkalaukkujen etälähtöselvityskokeilu Finnairin lennoille Kittilässä sai jatkoa

KTT_apron_1Lentomatkalla lähtöä sujuvoittavaa matkalaukkujen etälähtöselvitystä kokeillaan jälleen Kittilässä. Matkustajat voivat selvittää matkatavaransa jo ennen lentokentälle saapumista Levin Matkailuinfon tiloissa. Tämän jälkeen Kittilän lentoasemalla voi siirtyä pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa.
Etäselvityspalvelu on koekäytössä 7.-24. maaliskuuta keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin Finnairin Kittilästä kello 18 jälkeen lähtevillä iltalennoilla. Lentojen asiakkaat saavat Finnairilta tekstiviestillä tiedon matkatavaroiden etäselvitysmahdollisuudesta, ja etäselvityspiste Levin Matkailuinfon tiloissa on avoinna koepäivinä kello 10-13.

Edellinen vastaava etälähtöselvityskokeilu tehtiin Hämeenlinnassa ja Levillä syksyn 2017 aikana. Tuolloin palvelun piirissä oli vain neljä yksittäistä lentoa Kittilästä.

Hämeenlinnassa lokakuun 2017 aikana tehdyn kokeilun aikana sen sijaan lähtöselvitettiin yhteensä 178 laukkua. Asiakkaille lähettyyn kyselyyn vastasi 49 henkilöä (67 %) ja heistä 80 % koki matkalaukkujen etälähtöselvityksen erinomaisena kokemuksena ja antoi sille arvosanan 10.

Kaikki vastaajat kertoivat olevansa valmiita käyttämään palvelua myös jatkossa, jos se yleistyy. Viidesosa kertoi voivansa ajatella myös maksavansa palvelusta. Esimerkiksi perheen, pariskunnan tai porukan yhteiselle matkalle tarvitsemien matkatavaroiden etäselvityksestä sopivaksi maksuksi koettiin 5–10 euroa.

Nyt alkaneen kokeilujakson jälkeen Finavia ja Finnair arvioivat yhdessä kerättyjä kokemuksia ja tekevät päätökset palvelun mahdollisesta jatkosta. Etäselvitys on yksi mahdollinen vaihtoehto matkatavaroiden käsittelyn nopeuttamiseen ja asiakaskokemuksen sujuvoittamiseen lentokentillä, joissa asiakasmäärät ovat kasvussa.

Lue myös: