McDonnell Douglas MD-87 lento-onnettomuudessa Houstonissa - kone tuhoutui, matkustajat pelastuivat

MD87_NTSBMcDonnell Douglas MD-87 -matkustajakone (N987AK) on tuhoutunut lento-onnettomuudessa Texasissa Houston Executive -lentokentän läheisyydessä tiistaina 19. lokakuuta 2021. Alustavien tietojen mukaan kaikki koneessa olleet selvisivät ulos elossa.

Vaikuttaa siltä että McDonnell Douglas MD-87 -matkustajakoneen lentoonlähtö olisi toistaiseksi tuntemattomasta syystä epäonnistunut. Koneen kerrotaan syöksyneen ulos kiitotieltä ja lentokenttäalueelta sekä osuneen voimalinjaan ennen pysähtymistä noin 500 metrin päähän kiitotien jatkeella. Matkustajakone syttyi tuleen, mutta kaikkien 21 koneessa olleen kerrotaan selvinneen ulos.

N987AK_FAP_JariAlankoTuhoutunut koneyksilö oli valmistunut joulukuussa 1987. Lentokoneella operoi 987 Investments LLC.

Tällaiset MD-80-koneet ovat tuttuja myös Suomessa, sillä niillä operoi myös Finnair. Konetyypille tunnusomaista ovat takarungossa sijaitsevat kaksi Pratt&Whitney JT8D -suihkumoottoria.

Tuhoutunut koneyksilö oli ainakin valmistusnumeron mukaan aikanaan lentänyt myös Suomessa Finnairin väreissä. Yhtiö otti koneen käyttöön uutena vuonna 1988 tunnuksella OH-LMB. Finnairilla kone lensi vuoteen 2000 saakka, jolloin se myytiin Meksikoon. MH

Päivitys 20.10. kello 17.09: Lisätty NTSB:n kuva onnettomuuspaikalta.