Mika Raatikainen Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtajaksi

HF_terminaaliMalmin lentoaseman säilyttämistä ja kehittämistä kulttuuriperintö ja luontoarvot huomioiden tavoitteleva Malmin lentoaseman ystävät ry (MLY) valitsi syyskokouksessa yhdistykselle uuden puheenjohtajan. Tehtävässä aloittaa pitkän linjan kaupunginvaltuutettu ja entinen kansanedustaja Mika Raatikainen.

Helsinki-Malmin lentoasemalla 30. marraskuuta 2022 järjestetyssä syyskokouksessa Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtajaksi valittiin Mika Raatikainen. Hän on pitkän linjan kaupunginvaltuutettu, ympäristölautakunnan jäsen ja entinen kansanedustaja. Raatikainen on hiljattain jäänyt eläkkeelle rikospoliisin toimestaan ja haluaa työskennellä aktiivisesti Malmin lentoaseman säilyttämiseksi.

Mika_Raatikainen_eduskunta"En ole lentäjä, mutta olen ollut puolustamassa Malmin asioita koko ajan eduskunnassa ja valtuustossa. Yritän parhaani ja kiitän luottamuksesta”, kommentoi Raatikainen puheenjohtajavalintaansa.

Raatikaisen lisäksi hallitukseen tuli  kolme uutta jäsentä: Erkki Heinonen, Mirko Nieminen ja Håkan Lövdahl. Hallituksen toimikausi vaihtuu vuodenvaihteessa. MLY:n mukaan yhdistyksen hallituksessa on nyt aktiiveja SDP:stä, Kokoomuksesta, RKP:sta ja Perussuomalaisista.

Yhdistyksen syyskokouksessa  käytiin läpi lentokentän nykytilanne, menossa olevat oikeuskäsittelyt sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2023. Lentokenttä on edelleen virallisesti lentokenttä, eikä lentotoiminnan kannalta ole tehty vielä mitään peruuttamatonta tuhoa.

MLY:n väistyvä puheenjohtaja Timo Hyvönen on toiminut yhdistyksen hallituksessa jo kymmenen vuoden ajan. Hän jatkaa edelleen asiaan liittyvien hallintoasioiden seurantaa ja työstämistä.

“Onhan tässä paljon tekemistä. Onneksi Mika on ollut asiassa mukana koko ajan ja pääsee varmasti nopeasti ajan tasalle. Nyt kaivataan nimenomaan poliittisen ja Helsingin kaupungin päätöksenteon kokemusta. Olen erittäin tyytyväinen, että Mika tulee jatkamaan tätä arvokasta työtä, nyt tarvitaan voimaa! ”, kommentoi Hyvönen.

“On onni, että hallituksessa on useiden eri puolueiden edustajia. Mielipidemittausten mukaan minkään puolueen kannattajista enemmistö ei halua alueelle asuntoja. Aiemminhan vihreitäkin on ollut mukana, valitettavasti juuri nyt ei. Se on ollut. enemmän kuin arvokasta, onhan Malmin lentokenttäalue aivan erityinen luontoarvokohde Helsingissä", päätti Hyvönen.