Moskovaan Malmilta 1987 Cessnalla lentänyt Mathias Rust saapuu sittenkin uudelleen kentälle

Mathias_RustSaksalainen Mathias Rust lensi 28.5.1987 Cessna 172 –pienkoneella Helsinki-Malmilta Moskovan Punaiselle torille. Historiallisesta lennosta kertova muistotaulu paljastettiin tapahtuman 29-vuotispäivänä, Helsinki-Malmi fly in -tapahtuman yhteydessä. Rustin piti osallistua jo toukokuiseen kokoontumisen, mutta kollegan valitettava sairastapaus esti matkan.

Vierailun ajankohtaa siirrettiin eteenpäin ja nyt Mathias Rust laskeutuu Moskovan-lennolla käytetyn mallisella Cessnalla Malmille lauantaina 13 elokuuta klo 10.00. Hän vierailee Suomessa ensimmäisen kerran vuoden 1987 jälkeen ja osallistuu Malmi lentonäytökseen sunnuntaihin saakka. Vierailun järjestää Malmin lentoaseman ystävät ry.

MalmiOpen16_1Lentonäytös juhlistaa Helsinki-Malmilla jo 80 vuotta keskeytyksettä jatkunutta ilmailutoimintaa, joka jatkuu aktiivisena lakkautusuhasta huolimatta. Kansalaiset ovat huolestuneet suunnitelmista ja tehneet lukuisia aloitteita sekä valtiolle että Helsingin kaupungille lentoaseman jatkon turvaamiseksi.

Vuosien aikana tehtyjen mielipidemittausten mukaan enemmistö kansalaisista on aina halunnut säilyttää lentokentän ilmailukäytössä, ja viimeisimmässä 68% helsinkiläisistä ja uusimaalaisista kannatti ilmailukäyttöä.

”Jatkamme lentoaseman toiminnan aktiivista kehittämistä ja toivomme, että kaupunki noudattaa kaupunkilaisten mielipidettä” toteaa Timo Hyvönen, Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja.

”Suurin osa kaupunkilaisista haluaa säilyttää tämän Euroopan ja maailman mittakaavassa harvinaislaatuisen kulttuurikohteen ja paras tapa siihen on tietenkin taata sen toiminnallinen jatko”.

Lue myös muita Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: