Moskovaan Cessnalla lentäneen Mathias Rustin vierailu Helsinki-Malmi Fly in -tapahtumaan peruuntui

mathias_rust_UdoGrimberg_wikimediaHelsinki-Malmin lentoasemalla järjestetään 27.-29.5. Fly in -tapahtuma. Sen erityisvieraaksi kutsuttu ja lupautunut saksalainen Mathias Rust on joutunut peruuttamaan tulonsa tapahtumaan. Fly in -kokoontumiseen on saapumassa yli 70 lentokonetta eri puolilta maailmaa.

Mathias Rust on työmatkalla Singaporessa ja joutuu kollegansa sairastapauksen johdosta jäämään paikan päälle koko viikoksi. Rust ilmoitti asiasta sähköpostitse varhain keskiviikkoaamuna. Hänen oli tarkoitus olla myös mukana Arto Nybergin keskusteluohjelmassa sunnuntaina.

Rust lensi 28.5.1987 Cessna 172 -pienkoneella Helsinki-Malmilta Moskovan Punaiselle torille. Siten Fly-in -lauantaina lennosta tulee kuluneeksi tasan 29 vuotta. Lennon muistotaulu paljastetaan joka tapauksessa lentoasemalla lauantaina 28. toukokuuta kello 12.00.

Tapahtumassa juhlistetaan Helsinki-Malmilla jo 80 vuotta keskeytyksettä jatkunutta ilmailutoimintaa. Helsinki-Malmi Fly in on järjestetty vuosittain erityisesti yleisilmailijoiden totuttamiseksi lennonjohdon ohjauksessa ja valvotussa ilmatilassa lentämiseen.

Mukaan on ilmoittautunut runsaat 70 lentokonetta Suomen lisäksi mm. Valko-Venäjältä, Latviasta, Virosta, Saksasta ja Ruotsista.

Päätapahtuma on lauantaina 28. toukokuuta ja yleisö on erityisen tervetullut tutustumaan lentoasemaan ja sen toimintaan, joka jatkuu aktiivisena lakkautusuhasta huolimatta.

Kenttä on operaatiomäärältään Suomen toiseksi vilkkain 40 000 vuosittaisella laskeutumisellaan. Vuonna 2015 Malmilta lennettiin 705 kansainvälistä lentoa lennonjohdon aukioloaikana.

Fly in on kaikille avoin ja maksuton ilmailutapahtuma, jossa pääsee tutustumaan ilmailuun ja Helsinki-Malmin lentoasemaan. Kentällä on tapahtuman aikana normaalia yleis- ja harjoituslentotoimintaa.

Satunnaisista lyhyistä harjoituslennoista saattaa tulla ympäristöön kuuluvaa melua, mutta sen kesto on enimmillään joitain minuutteja. Kentällä on ohjelmaa lapsille ja aikuisille, ja ohjelman sisältö päivittyywww.helsinkiflyin.fi.

Tapahtuman järjestää Malmin lentoaseman ystävät ry yhdessä Malmin lentoaseman yritysten ja yhteisöjen kanssa.