NH90- ja MD500-helikopterit lentokoulutus- ja tukeutumisharjoituksen Etelä-Karjalaan 9.-10.11.

UTJR_MD500_SOFUtin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan lento- ja tukeutumiskoulutus tuovat puolustusvoimien helikoptereita Etelä-Karjalaan ja erityisesti Taipalsaaren alueelle 9. - 10. marraskuuta 2022. Lentotoiminta liittyy syyskuussa alkaneisiin pimeälentoharjoituksiin.
Maavoimien helikopterien lentotoimintaa on etenkin Taipalsaaren alueella, jossa toiminta painottuu keskiviikkona 9.11. ilta- ja yöaikaan. Helikopterit käyttävät ajoittain matalaa lentokorkeutta ja tekevät laskeutumisia maastoon, mistä saattaa aiheutua meluhaittaa.

UTJR_erikoisjoukot_1Lentotoiminta liittyy Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan pimeälentoharjoituksiin, jotka aloitettiin syyskuussa. NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla toteutettavat koulutuslennot keskittyvät noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. 

Koulutuslennoissa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään maastolaskuja. Lentotoiminnassa saatetaan käyttää myös valonheittimiä sekä omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, joiden valokeilat voivat olosuhteista riippuen näkyä hyvinkin kauas.

Koulutusviikkoina lentotoiminta alkaa pääsääntöisesti maanantai-iltaisin ja päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Koulutuslennot aloitetaan pimeän tultua ja ne päättyvät, kun suunnitellut lentokierrokset on saatu tehtyä, kuitenkin viimeistään kello 04 mennessä. 

Pimeälentoharjoitukset ovat osa helikopterimiehistöjen koulutusta, sekä virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoittelua.

Lue myös: