Norwegianin tulos ennen veroja 277 miljoonaa kruunua - parannusta 152 miljoonaa

787_norwegian_netNorwegian julkisti vuoden 2013 toisen neljänneksen tuloksen 277 miljoonaa Norjan kruunua, joka oli 152 miljoonaa kruunua enemmän kuin vastaavana neljänneksenä viime vuonna. Toista neljännestä luonnehtivat yksikkökustannusten voimakas lasku, vakaa tuotannon kasvu ja parantunut käyttöaste. Yhdeksän prosentin kustannusten lasku saavutettiin huolimatta pitkänmatkan reittien aloituskustannuksista ja uusien solmukohtien perustamisesta Eurooppaan. Kustannusten alentaminen on edellytys yhtiön kilpailukyvyn vahvistamiselle.

Yhtiön toisen neljänneksen liikevaihto oli 4 miljardia kruunua, mikä oli 27 prosenttia edellisvuotta korkeampi. Tulos ennen veroja (EBT) oli 277 miljoonaa kruunua, joka oli 152 miljoonaa kruunua parempi kuin vuoden 2012 toisella neljänneksellä. Yli 5,5 miljoonaa matkustajaa valitsi Norwegianin toisella neljänneksellä, mikä oli 23 prosenttia ja yli miljoona matkustajaa enemmän edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Liikenteen (RPK) 35 prosentin kasvu oli merkittävästi enemmän, mikä heijastaa Norwegianin matkustajien edellisvuodesta pidentyneitä lentoja. Yksikkökustannukset alenivat yhdeksällä prosentilla.

Kasvua kaikilla markkinoilla

Norwegianin tuotannon (ASK) kasvu oli vakaa 34 prosenttia. Kasvu jakautui kaikille yrityksen toiminta-alueille. Huolimatta kapasiteetin kasvusta koneiden istuimet täyttyivät. Käyttöaste toisella neljänneksellä oli 77 prosenttia, mikä oli yhden prosenttiyksikön edellisvuotta korkeampi. Pitkän matkan reiteillä käyttöaste oli 96 prosenttia. Uuden Gatwickin solmukohdan äskettäin avattujen Välimeren reittien käyttöaste ylsi 85 prosenttiin.

DreamTour_11"Tämä oli Norwegianille erittäin hyvä neljännes. Avasimme vihdoin pitkän matkan reittejä ja myös uuden solmukohdan Lontooseen. Kansainvälinen kasvustrategiamme alkoi tuottaa tuloksia", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Onnistuimme leikkaamaan kustannuksia huolimatta huomattavasta kasvusta, mikä on välttämätöntä vahvistaessamme yhtiön kilpailukykyä".

Matkustajatyytyväisyys korkea

Arvostettu SkyTrax World Airline Awards palkitsi Norwegianin hiljattain ”Euroopan paras low-cost yhtiö” -tittelillä, jossa matkustajat päättävät tunnustuksen saajat. The Swedish Quality Index listasi äskettäin Norwegianin ”Ruotsin parhaaksi lentoyhtiöksi”.

"Tärkein osoitus matkustajien tyytyväisyydestä on se, että yhä enemmän matkustajia valitsee lentämisen Norwegianilla. On tärkeä saada matkustajat koneisiimme, jolloin he oppivat tuntemaan tuotteemme. Odotamme myös Dreamliner-lentojen avaamista New Yorkin ja Bangkokin pitkän matkan reiteillämme", sanoo Bjørn Kjos.

Avainluvut 2. neljännes 2013 (2. neljännes 2012)

Matkustajamäärä: 5,5 miljoonaa (4,5 miljoonaa)
Liikevaihto: 4,01 miljardia NOK (3,17 miljardia NOK)
Käyttöaste: 77 prosenttia (76 prosenttia)
EBITDAR: 877,5 MNOK (679,5 MNOK)
EBITDA: 573,9 MNOK (410,0 MNOK)
EBIT: 446,1 MNOK (322,3MNOK)
EBT: 276,9 MNOK (125,0 MNOK)
Tulos: 196,8 MNOK (90,5 MNOK)