Onnettomuustutkintakeskus aloitti Cessna-onnettomuuden tutkinnan - kone oli juuri huollettu

206net_3_pohjoiskarjalanpoliisiPoliisi on jatkanut tapahtumapaikalla perjantain ajan Cessna 206 Stationair -pienkoneen onnettomuuteen liittyvää teknistä tutkintaa. Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat ovat osallistuneet työhön iltapäivästä alkaen. Lisäksi tapahtumapaikaa on valokuvattu ilmasta Rajavartiolaitoksen helikopterista.

Cessna 206 syöksyi maahan lähellä Joensuun lentokenttää pian lentoonlähdön jälkeen. Kone löydettiin nopeasti ja lentäjän todettiin menehtyneen onnettomuudessa.

Alustavan arvion mukaan tapahtumapaikalla tekninen tutkinta jatkuu vielä huomisen päivän ajan. Tapahtumapaikka on edelleen eristetty. Onnettomuuspaikka on vaikeakulkuisessa maastossa, joka osaltaan vaikeuttaa vaurioituneen koneen siirtämistä tarkempiin tutkimuksiin.

Tapauksen tiedotus- ja tutkintavastuu siirtyy tästä eteenpäin Onnettomuustutkintakeskukselle. Poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyntutkintana.

Pudonnut pienkone oli pyöräkellukkeilla varustettu kuusipaikkainen Cessna 206 Stationair. Onnettomuudessa menehtyi lappeenrantalainen 44-vuotias koneen ohjaaja, joka oli koneessa yksin.

YLE Pohjois-Karjalan mukaan kone oli juuri huollettu Joensuussa ja se oli matkalla takaisin kotikentälleen Lappeenrantaan. Alueella oli tapahtumahetkellä lumikuuroja.

 

Lue myös: