OTKES asettaa tutkintaryhmän Vehmersalmen onnettomuutta selvittämään

otkesOnnettomuustutkintakeskus käynnisti 29. kesäkuuta alustavan tutkinnan Vehmersalmella  samana päivänä tapahtuneesta lento-onnettomuudesta. Kone oli Cessna 185D -tyyppinen ja sen rekisteritunnus oli OH-CEG. Turmassa kuoli kolme ihmistä samasta perheestä. Nuorin pelastui paukkuliivien nostaessa hänet pinnalle.

Kellukkeilla varustettu lentokone oli hetkeä aikaisemmin noussut Vehmersalmen vierasvenesataman läheltä ja kaartanut takaisin kohti lähtösuuntaa. Matalalla lentänyt lentokone osui suurella nopeudella veden pintaan ja upposi.

Onnettomuudessa menehtyi lentokoneen ohjaaja ja takana istuneet kaksi matkustajaa. Etupenkillä istunut kolmas matkustaja pääsi pinnalle ja hänet nostettiin paikalle tulleeseen veneeseen.

Onnettomuuden paikkatutkinta on nyt päättynyt. Onnettomuustutkintakeskus nimeää tutkintaryhmän lähiaikoina.

Alkuviikon aikana koneen pahasti hajonnut hylky nostettiin järvestä ja vietiin tutkittavaksi. Myös moottori on löytynyt ja sen on todetty käyneen veteen iskeytymishetkellä. Samaten koneen GPS on tutkijoiden käytettävissä.

Koneen ohjaaja oli kokenut pitkän linjan lentäjä ja ilmailun ammattilainen. Hän oli mm. toiminut OTKES:n avustavana tutkijana.