Painetut lehdet katoavat 1. maaliskuuta myös Finnairin Euroopan ja Lähi-idän lennoilta

KA_antenni_LZI(päivittynyt 1.3.) Finnairin lentojen digitaalisten sanomalehtien valikoima laajeni 12. helmikuuta 31:ssä internet-yhteydellä varustetussa Airbus-kapearunkokoneessa.  Painetut lehdet katoavat maaliskuussa lopuiltakin Airbus-lennoilta mutta digilehden voi ostaa ilmassa Nordic Sky -portaalista.

Finnair liikennöi kapearunkokoneilla Euroopan- ja Lähi-idän-lentoja. Voit lukea lennollasi lehtiä rajattomasti 6 euron hintaan. Iltalehti, Financial Times ja Blue Wings ovat saatavilla maksutta.

Businessluokan asiakkaille sekä Finnair Plus Platinum Lumo- ja Platinum-jäsenille kaikki digilehdet ovat saatavilla maksutta. Kaukolennoilla digilehdet ovat maksuttomia kaikille asiakkaille.

Finnairin lehtitarjonta eroaa hieman kaukolennoilla ja Euroopan lennoilla. Yhtiö optimoi valikoimaa myös koko ajan kysynnän ja palautteen perusteella. Tällä hetkellä Euroopan lennoilla on tarjolla enemmän eurooppalaisia lehtiä kuin kaukolennoilla.

Euroopan lennoilla on tarjolla yli 40 lehteä ja kaukolennoilla yli 30 lehteä sekä Euroopasta että muualta maailmasta. Kaukolennoilla kotimaisia lehtiä on noin kolmannes ja Euroopan lennoilla noin viidennes. 

Finnair_digilehdetTällä hetkellä kansainvälisestä valikoimasta löytyy muun muassa Aftonbladet, Die Welt, The Times ja China Today.  Kotimaisista lehdistä tällä hetkellä tarjolla on Helsingin Sanomat, Kauppalehti, HBL, Iltalehti, Iltasanomat, Kauppalehti Optio, Tiede ja Me Naiset sekä matkustamolehti Blue Wings.

Suomalaisten ikisuosikki Aku Ankka -lehti ei sen sijaan kuulu valikoimaan. Lehteä on aikoinaan jaettu Finnairin lentojen lapsimatkustajille. Aku Ankka -lehti oli yhteistyökumppanina myös Finnairin 90-vuotisjuhlissa (Finnair ja Aku Ankka yhteistyössä 90-vuotispäivillä).

Digitaalisia sanomalehtiä voi lukea Nordic Sky -portaalin kautta omilla mobiililaitteilla. Lehden ostoa tai ilmaislehden lukemista varten ei tarvitse ostaa erikseen internet-yhteyttä.

Maaliskuun alusta alkaen painettuja sanomalehtiä ei siis enää ole tarjolla tai myynnissä Finnairin Euroopan- ja Lähi-idän-lennoilla. Painettujen lehtien jakelu yhtiön kaukolennoilla päättyi jo aiemmin.

Finnairin Airbus-kapearunkokoneisiin asennetaan nettiyhteys kesäkuun 2019 loppuun mennessä. Jos lento kuitenkin liikennöidään jollakin niistä Airbus-kapearunkokoneista, joissa ei vielä ole internet-yhteyttä, ei tarjolla ole myöskään digilehtiä.

Yhtiön Euroopan-lentoja operoidaan myös Norran Embraer- ja ATR-koneilla. Niissä ei ole tarjolla nettiyhteyttä. Tälläisillä Norran operoimilla Embraer-lennoilla, on businessluokan matkustajille ja Finnair Plus -platinamatkustajille 1.3. alkaen tarjolla Kauppalehti.

Finnair kokeili digilehtitarjontaa valikoiduilla Airbus A350- ja A330-koneilla operoitaville reiteillä  kesä-elokuussa 2017.  Kaukolentojen Airbus A330- ja A350-koneiden sisäiseen Nordic Sky -portaaliin tuli kokeilun jälkeen keväälllä 2018 luettaviksi digiversiot yli 50 kansainvälisestä sanomalehdestä.

Päivitys 1.3: Tarkennettu Finnairin digilehtivalikoimaa.

Lue myös: