Poliisi aloitti esitutkinnan välikohtauksesta Finnairin koneessa - matkustaja poistettiin

Poliisi_toke_edustaHelsinki-Vantaan lentoasemalla 31. heinäkuuta Finnairin lentokoneessa tapahtuneesta välikohtauksesta on aloitettu esitutkinta. Tässä vaiheessa asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle. Rikosnimikkeet saattavat tarkentua esitutkinnan aikana.

Poliisi poisti tiistaina 31. heinäkuuta aamupäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla Finnairin Berliinin koneesta lennonlähtöä häirinneen henkilön.

Itä-Uudenmaan poliisi oli saanut tehtävän, jonka mukaan matkustaja oli ilmoittanut estävänsä Airbus A320 -koneen (OH-LXA) lähdön. Syynä oli se, että mukana oli viranomaisten saattama Suomesta käännytettävä henkilö.

Mediatietojen mukaan kyseessä oli nainen, joka oli päättänyt jäädä seisomaan paikalleen ja siten estää koneen lähdön Suomesta käännytettävä mukanaan. Hän lähetti kännykällään koneesta videostreamia Facebookiin. Vastaava tapahtuma koettiin Ruotsissa jokin aika sitten.

Itä-Uudenmaan poliisin partio antoi paikan päällä rikoksesta epäillylle suullisen huomautuksen ilmailurikkomuksesta. Huomautusta annettaessa poliisin partiolla ei kuitenkaan ollut tiedossa kaikkia tosiseikkoja, kuten asianomistajan vaatimuksia.

Itä-Uudenmaan poliisi on nyt yhteydessä osallisiin ja tässä vaiheessa esitutkintaa asiasta ei tiedoteta enempää. Poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran esitutkinnan valmistuttua.

Lue myös: