Poliisi on myöntänyt netin kautta jo 100 000 matkustusasiakirjaa

Poliisi_passi_1Asiakkaat ovat jättäneet Poliisille kuluvan vuoden aikana jo lähes 200 000 passihakemusta sähköisessä asiointipalvelussa. Puolet näistä hakemuksista on hoitunut täysin verkossa, ja ja syyskuussa myönnettiinkin jo sadastuhannes passi kokonaan ilman käyntiä poliisiasemalla eli ns. kevennetyssä menettelyssä.

"Sähköinen passiasiointi on saanut paljon hyvää palautetta käyttäjiltään. Toivottavasti mahdollisimman moni muistaisikin syyslomia järjestellessään arkea helpottavan verkkoasioinnin, ja erityisesti kevennetyn menettelyn", sanoo Poliisihallituksen lupahallintopäällikkö Minna Gråsten.

Poliisi_passi_2_tilastotVerkossa asiointi on helppoa ja kätevää. Valokumaamo voi toimittaa kuvasi sähköisesti poliisille, jonka jälkeen aloitetaan asiointi osoitteessa poliisi.fi.

 Mikäli asiakas on antanut sormenjälkensä edellistä passia hakiessa alle kuusi vuotta sitten eikä nimi ole muuttunut niin passin haku sujuu täysin sähköisesti kevennetyllä menettelyllä. Lisäksi passin saa näin neljä euroa edullisemmin kuin poliisilaitoksella asioidessa.  Valmiin passin voi noutaa asiakkaan valitsemalta R-kioskilta 6-12 arkipäivän kuluttua.

Poliisin asiointipalvelu ilmoittaa, jos passin hakuun liittyy pakollinen tunnistautumiskäynti poliisilla. Käyntiä varten kannattaa varata aika.

Lue myös: