Poliisi otti kiinni uhkaavasti käyttäytyneen miehen Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulassa 10.11.

Poliisi_panssari(Päivittynyt 11.11. klo 11.38) Hätäkeskus sai torstaina 10. marraskuuta noin kello 18.30 ilmoituksen veitsen kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä liikkuvasta miehestä. Poliisi korjasi miehen talteen lentoaseman tuloaulasta. Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Poliisi sai ilmoituksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla itseään vahingoittaneesta miehestä, joka liikkui terminaalin tuloaulassa ison veitsen kanssa torstaina noin kello 18.30. Poliisin tietojen mukaan tapahtuneesta ei aiheutunut sivullisille vaaraa.

Mies käyttäytyi uhkaavasti poliisia kohtaan, jolloin poliisi käytti tilanteessa etälamautinta. Henkilö toimitettiin sairaalaan jatkohoitoon.

"Epäilty on edelleen sairaalahoidossa itselleen aiheuttaman vamman johdosta, joten häntä ei ole pystytty kuulemaan", kertoo rikoskomisario Timo Luoto.

Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan tilanne oli alkanut siitä, että mies olisi halunnut lentää Saksaan, mutta kun se ei onnistunut mies haki läheisestä ravintolasta veitsen, jolla viilsi itseään vasempaan käsivarteen. Poliisin tiedossa ei ole, että mies olisi uhannut muita paikalla olleita henkilöitä.

"Poliisipartion saavuttua paikalle mies ei suostunut luopumaan veitsestä, joten poliisi oli joutunut käyttämään etälamautinta tilanteen ratkaisemiseksi. Esitutkintaa jatketaan miehen kuulemisella, kun hän pääsee sairaalasta", jatkaa Luoto.

Päivittynyt 11.11. kello 11.38: Lisätty tietoa tapahtumien kulusta ja miehen aikeista sekä epäillystä rikoksesta.