Porin kaupunki päätti tukea Helsinkiin suuntautuvaa lentoliikennettä vuonna 2016

EFPO_terminaali_1Porin kaupunki tukee lentoliikennettä vuonna 2016. Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina 16. marraskuuta Pori-Helsinki-yhteysvälin kilpailuttamisen kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi lentoyhteyden kilpailuttamisen äänin 41–22. Samalla se valtuutti kaupunginhallituksen käsittelemään Turku Air Oy:n kanssa neuvotellun liikennöintisopimuksen.

Porin kaupunki tukee lentoliikennettä takautuvasti enintään 600 000 eurolla. Sopimus on vuoden mittainen ja alkaa 1. tammikuuta 2016. Konetyyppinä on 19-paikkainen Jetstream. Liikkenharjoittaja, joka vastaa myös lipunmyynnistä ja markkinoinnista voi käyttää liikenteen hoitamiseen alihankkijaa. 

Pori-Helsinki -reittiä on määrä operoida kesäkuukausien ulkopuolella arkisin kerran päivässä. Lento lähtisi Porista aamulla kello 7.30 ja palaisi Helsingistä alkuiltapäivästä kello 17.30. Laskennallinen lentoaika on 45 minuuttia.

 Sopimuksen mukaan matkustajakohtaista matkatavaraa voisi olla kahdeksan kg:n painoinen käsimatkatavara sekä 20 kg:n painoin ruumaan kuormattava matkatavara.

Mikäli reittivälilä olisi vuodessa yli 22 000 matkustajaa niin sopimuksen mukaiset tuet alkavat laskea päätyen nollaan kokonaismatkustajamäärän ollessa 32 000 vuotuista matkustajaa. Kehitystä seurataan kuukausittain.

Mikäli lennon kuukausittainen käyttöaste ylittää keskimäärin 80 prosenttia voi tilaaja vaatia reitille enemmän kapasiteettia. Sopimus joustaa myös alaspäin jos puolivuotinen täyttöaste jää keskimäärin alle 35 prosentin.

Säännöllisen lentoliikenteen alkaminen tarkoittaa myös Finavian jatkamista Porissa toistaiseksi. Jos lentokentällä ei ole säännöllistä lentoliikennettä, voi Finavia Oyj nykylainsäädännön mukaan lopettaa kentän ylläpidon noin vuoden kuluttua säännöllisen lentoliikenteen lakkaamisesta.

Lue myös: