Primera Air hakeutui konkurssiin - Matkavekka sai korvaavan koneen lennoilleen

YL-PSG_090516(päivitys 2.10. kello 1.10) Primera Air Nordic ja Primera Air Scandinavia lopettivat lennot. Yhtiöt hakeutuvat konkurssiin 2. lokakuuta 2018.

Primera Air on lentänyt lentoja Suomesta lomakohteisiin aianakin Lappeenrannasta, Helsingistä, Turusta, Joensuusta, Kuopiosta, Porista ja Jyväskylästä.

Primera_lapppeenranta_katja_tiikasaloPrimera Air oli ensimmäinen lentoyhtlö, joka nousi ilmaan yksityistetyltä Lappeenrannan lentokentältä tammikuussa 2016.

 Primera Air kuuluu tanskalaiseen Primera Travel Groupiin. Vuonna 2009 perustettu yhtiö lensi 15 Airbus- ja Boeing-kapearunkokoneen laivastolla noin 40 kohteeseen.

Primera Air lentää Suomesta Matkavekan asiakkaita. Matkatoimisto on sopinut lennoista konkurssiin päätyneen Primera Airin jälkeen Small Planet Airlinesin kanssa. Primera Travel Groupiin kuuluva Matkavekka jatkaa toimintaansa normaalisti.

"Matkavekka on saanut hyvin nopealla aikataululla korvaavan koneen lentämään syksyn maakuntasarjaa tiistaiaamusta alkaen ja Matkavekan asiakkaille on tulossa hyvin vähäisiä vaikutuksia", totesi yhtiön kaupallinen johtaja Tiina Saari Länsi-Suomi -lehdelle.

Primera Air Scandinavialla on  viisi Airbus A321neo ja kolme B737-800 -konetta. Ne ovat Tanskan rekiterissä. Primera Air Nordicilla puolestaan on kaksi B737-700 ja viisi B737-800 -konetta Latvian rekisterissä.

Päivitys 2.10: lisätty tieto Small Planet Airlinesin lennoista.