Qatar Airways vie Airbusin A350 XWB -koneiden pinnoitekiistassa oikeuteen Lontoossa

Qatar_A350_900_1000Qatar Airways on 20. joulukuuta aloittanut lakitoimet Airbusia vastaan oikeudessa Lontoossa. Kyseessä on pitkä kiista, joka koskee Airbus A350 XWB -koneista löytyneitä pinnoitevaurioita ja niiden korjaustoimia. Qatarilaisyhtiö ei ole tyytynyt Airbusin vastauksiin ja ehdotuksiin asian korjaamiseksi. Valmistajan mukaan kyseessä on kosmeettinen ongelma.

Qatar Airways toteaa ettei ole yrityksistään huolimatta saanut Airbusin kanssa aikaan rakentavaa ratkaisua koskien Airbus A350 XWB -laajarunkokoneissa havaittuja pinnoiteongelmia. Nyt lentoyhtiö hakee kiistaan ratkaisua oikeudesta.

Qatar Airways on yksi maailman suurimmista Airbus A350 XWB -operaattoreista. Näitä Airbusin moderneimpia laajarunkokoneita on sen laivastossa yhteensä 53 kappaletta. Kiistan keskiössä on näistä koneista 21 kappaletta, jotka on otettu pois liikenneohjelmasta juuri pinnoiteongelmien takia. Vastaavia pinnoiteongelmia on havaittu useiden muidenkin lentoyhtiöiden A350-koneissa.

Qatar Airways toteaa uskovansa vahvasti, että Airbusin on tehtävä perusteellinen tutkimus asiasta voidakseen selvittää ongelman juurisyyn. Ilman asianmukaista ymmärrystä siitä, Qatar Airways ei voi olla varma, korjaako jokin ehdotettu ratkaisu kyseessä olevan ongelman.

Airbus vahvistaa saaneensa virallisen tiedon Lontoon korkeimmalta oikeudelta Qatar Airways -kiistassa, jossa on kyse pinnoitemateriaalien kulumisesta tietyissä A350 XWB -koneissa. Airbus arvioi siihen kohdistuvia vaatimuksia ja ilmoittaa puolustavansa asemaansa voimakkaasti. 

Päivitys: Lisätty Airbusin ilmoitus oikeustoimien tiedoksi saatosta.

Päivitys: korjattu oikeusastetta

Lue myös: