Ryanair laajentaa toimintaa Suomessa - talvikaudelle 2021-2022 yhdeksän uutta reittiä

Eddie_Wilson_230621fHalpalentoyhtiö Ryanair laajentaa verkostoaan Suomeen ja avaa talviaikataulukaudelle 2021-2022 yhdeksän uutta reittiä, jotka nostavat Suomen verkoston jo 14 kohteeseen. Ryanair ottaa aiempaa näkyvämpää roolia Helsinki-Vantaan lentoasemalla hakiessaan lisää markkinaosuuksia.

EI-EFF_220621bRyanair tekee paluun Helsinki-Vantaalle ja lentää talvikaudella 2021-2022 jopa 29 viikkovuoroa kahdeksaan kohteeseen Euroopassa. Edellinen avaus Helsinki-Vantaalla Wienin lentojen osalta päättyi elokuussa 2020 lyhyeen koronaviruspandemian seurauksena. Päälentoaseman lisäksi Ryanair avaa yhden uuden reitin myös Tampere-Pirkkalasta.

”Olemme todella iloisia laajentaessamme toimintaamme Suomessa ja palatessamme Helsinki-Vantaalle kahdeksalla reitillä ja 29:llä viikoittain lähtevällä lennolla. Sen lisäksi lisäämme Tampere-Pirkkalan tarjontaamme kahdesti viikossa lennettävät lennot Lontoon Stanstedin lentoasemalle. Suomalaiset asiakkaamme ovat vielä iloisempia, kun tarjoamme talvikaudella 2021/2022 suosittuja kansainvälisiä kohteita, kuten Brysselin, Milanon Bergamon ja Varsovan", iloitsi Ryanairin toimitusjohtaja Eddie Wilson mediatilaisuudessa Helsingin keskustassa.

Ryanairin uudet reittikohteet Helsinki-Vantaalta ovat Lontoon Stansted (7 viikkovuoroa), Eddie_Wilson_230621dMilanon Bergamo (4 viikkovuoroa), Riika (4 viikkovuoroa), Varsovan Modlin (4 viikkovuoroa), Brysselin Charleroi (3 viikkovuoroa), Kaunas (4 viikkovuoroa), Pariisin Beauvais (2 viikkovuoroa) ja Poznan (2 viikkovuoroa).

Tampere-Pirkkalasta avataan reitti Lontoon Stanstediin (2 viikkovuoroa).

"Tehokkaiden toimintojen ja kilpailukykyisten lentoasemamaksujen myötä meidän on mahdollista tarjota nämä yhdeksän uutta reittiä ja lisätä yhteyksiä Suomesta ja Suomeen. Olemme työskennelleet tiiviisti lentoasemayhtiö Finavian kanssa varmistaaksemme paluumme ja tarjotaksemme palveluita heille, jotka asuvat, työskentelevät tai haluavat vierailla alueilla. Samaan aikaan kun muut lentoyhtiöt karsivat aikataulujaan, me sijoitamme henkilöstöömme ja Euroopan lentoasemiin ja odotamme innolla sitä, että voimme toivottaa suomalaiset asiakkaamme jälleen tervetulleeksi lennoille Helsingistä ja Tampereelta lokakuusta alkaen", jatkoi Wilson.

Ryanair lentää lisäksi viittä reittiä myös Lappeenrannan lentoasemalta. Ryanair lentää talvikaudella Suomesta siis kaikkiaan 14 reitillä 41 viikkovuoroa jo kymmeneen eri maahan.

Ryanair_hinnatUusien reittien liput tulivat myyntiin heti 23. kesäkuuta ja erikoistarjoushintaisia lippuja Ryanair kertoo myyvänsä lippukaupassa 25. kesäkuuta saakka. Ryanairin mukaan lentoja voi varata rauhallisin mielin, sillä lentoja voi siirtää tai matkustuspäiviä muuttaa kaksi kertaa ilman ylimääräisiä maksuja joulukuun 2021 loppuun asti. Halpoja lippuja myydään parissa päivässä todennäköisesti melkoinen määrä, kun tähän mennessä kysyntä ja tarjonta eivät ilmeisesti ole kohdanneet myöskään matkustusrajoitusten seurauksena.

“Olemme iloisia siitä, että Ryanair avaa uusia reittejä Helsinki-Vantaan ja Tampereen lentoasemilta. Olemme tyytyväisiä, että Ryanair päätti lähteä näin merkittävällä avauksella. On hienoa, että Suomen kattavat ja hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa ovat asteittain palautumassa. Se on myös signaali siitä, että ala on menossa parempaan suuntaan. Finavian lentoasemilta on terveysturvallista ja vastuullista matkustaa", sanoi Finavian myynti- ja reittikehitysjohtaja Petri Vuori.

Talviaikataulukausi alkaa lokakuussa 2021 ja Ryanairin kohteisiin lentoja on tarjolla 22. maaliskuuta 2022 saakka.

Ryanair on huhtikuussa 2021 julkistanut avaavansa talvikaudelle 2021-2022 liikenteen solmukohdan Riikaan, josta se avaa kahdella koneella 16 reittiä. Toukokuussa Ryanair ilmoitti avaavansa lentoliikenteen solmukohdan Tukholman Arlandaan, jonne sijoitetaan talvikaudelle kaksi konetta ja avataan 21 reittiä. Toukokuussa julkistettiin myös Tanskan Billundin liikenteensolmukohtaan sijoitettavan kaksi konetta, joilla avataan talvikaudelle 26 reittiä.

Ryanair_suomiverkostoRyanairilla on kaikkiaan 85 lentoliikenteen solmukohtaa 40 eri maassa Euroopassa. Yhtiö toimii 240 lentokentällä ja verkoston reittimäärä on yli 2000. Uusia lentoliikenteen solmukohtia halpalentoyhtiö perustaa lisää vielä kuluvan vuoden aikana.

Lentotarjonta Suomessa on supistettua covid-19 -pandemian seurauksena ja Finnair on ilmoittanut lentävänsä talviaikataulukaudella 70 kohteeseen, mutta ennalta suunniteltua vähemmän. Ryanairin saapuminen Helsinki-Vantaalle talviaikataulukaudelle tuo lisäkilpailua Suomen lentomarkkinnoille. Markkinaosuuksista tulee kilpailemaan myös Norwegian, joka tekee paluuta Suomeen ja aloittaa lennot uudelleen 28. kesäkuuta 2021.