SLSY kummastelee sopimiensa säästöjen kohdentamista

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys ry kummastelee säästöjensä kohdentamista. SLSY teki syksyllä 2009 Finnairiin säästösopimuksen, jonka arvo tekohetkellä oli 12,3 miljoonaa, mutta säästökauden päätyttyä vuoden 2010 lopussa osoittautui vielä tehokkaammaksi kuin alun perin oli arvioitu.

SLSY:n Thelma Åkers kertoo yhdistyksen käyneen neuvottelut siinä vakaassa käsityksessä, että säästetty summa auttaa Finnairia selviytymään taloudellisesta ahdingostaan. Tavoitteena oli Åkersin mukaan pelastaa työpaikkoja ja turvata Finnairin mahdollisuudet selviytyä tulevaisuudessa. Yhdistys ei tiennyt, että antamalla työnantajalle luvan siirtää palkkarahoja yhtiön tilille se olisikin merkittävässä osassa rahoittamassa ylimmän johdon lisäbonuksia. 

SLSY:n jäsenistö on yhdistyksen tiedotteen mukaan ottanut tiedon tyrmistyneenä vastaan, samoin myös SLSY:n nykyinen neuvottelukunta.

SLSY:n valtuusto kokoontuu 15.3.2012 keskustelemaan siitä, minkälaiset edellytykset heillä on jatkaa nyt käynnissä olevia kolmansia säästöneuvotteluja.


SLSY:n jäsentiedote