Sotaharjoitus tuo NH90-kopterit öiselle pääkaupunkiseudulle

IMG_8151Puolustusvoimien helikoptereita ja harjoitusjoukkoja liikkuu Utin jääkärirykmentin sotaharjoitukseen liittyen pääkaupunkiseudulla, Keravalla ja Hyvinkäällä 12. – 14. joulukuuta, kun Utin jääkärirykmentti harjoittelee viranomaisyhteistyöhön liittyviä tehtäviä.

Helikopterit ja harjoitusjoukot liikkuvat pääkaupunkiseudulla Santahaminan lisäksi Helsingin keskustassa, Meilahdessa, Jätkänaaressa, Vantaalla ja Espoossa. Lisäksi harjoitustoimintaa on Keravalla ja Hyvinkäällä. Pääosa toiminnasta tapahtuu pimeällä kello 16 – 07 välisenä aikana.

Harjoitusjoukon vahvuus vaihtelee eri alueilla käsittäen pienehköjä ajoneuvo- ja henkilöosastoja. Harjoitukseen osallistuu kaksi NH90-helikopteria, jotka lentävät matalalla ja tekevät myös maahanlaskuja. Osa harjoituksesta toteutetaan yhteistyössä Kaartin jääkärirykmentin kanssa.

Harjoitusjoukot käyttävät harjoitusampumatarvikkeita ja savuja. Liikkumista harjoituskohteiden läheisyydessä saatetaan hetkellisesti joutua rajoittamaan. Harjoituksesta aiheutuvat liikenne- tai meluhaitat pyritään saamaan mahdollisimman pieniksi.