Sotilaat valvoivat lentokenttiä Krimillä - taistelukoptereita ilmatilassa (video)

Mi-24 ja Mi-8-helikoptereita väitetysti Krimin ilmatilassa perjantaina 28. helmikuuta. Ruutukaappaus: YouTube / Александр ГуцылоUkrainan vallanvaihdosta alkanut kriisi kärjistyi perjantain aikana Krimin niemimaalla, missä Venäjällä on vuokrattuna tärkeä laivastotukikohta. Tunnuksettomat sotilaat vartioivat kahta alueen lentokenttää ja lisää joukkoja lennätettiin alueelle. YouTubessa julkaistussa videossa lukuisia taistelu- ja kuljetushelikoptereita lentää kohti Sevastopolin tukikohtaa.

Täydessä sotilasvarustuksessa olevat mutta ilman tunnuksia toimivat sotilaat valvovat Krimin pääkapungin Simferopolin lentoasemaa. Samaten Belbekin lentotukikohdassa on ilmeisesti vastaava tilanne. Kaupallinen lentoliikenne kiertää Krimin ilmatilan.

Perjantaina kolmetoista venäläistä Iljushin Il-76 -kuljetuskonetta siirsi arviolta 2000 sotilasta Krimin niemimaalle Mustanmeren laivaston Sevastopolin tukikohdan tueksi. Asiasta ei ole varmaa tietoa, mutta on mahdollista että joukot kuuluvat 76. maahanlaskudivisioonaan, joka sijaitsee Pihkovassa.

Videossa, jota väitetään kuvatuksi perjantaina Krimillä, 12 sotilashelikopteria lentää kohti Sevastopolia. Mukana on Mil Mi-24 -taisteluhelikoptereita sekä Mi-8-kuljetuskoptereita.

Presidentti Vladimir Putin määräsi keskiviikkona 26. helmikuuta Venäjän asevoimien läntisen sotilasalueen joukoille yllättävän hälytysharjoituksen. Tarkoituksena on testata joukkojen reagointikykyä. Mukana on maa- ja merivoimien ohella avaruus- ja ilmapuolustuksen sekä  maahanlaskujoukkojen yksikköjä.

Lue myös: