Southwest Airlinesin 737 laskeutui väärälle lentokentälle

737_southwestSouthwest Airlinesin Boeing 737 -matkustajakone on laskeutunut väärälle lentokentälle Yhdysvaltain Missourissa. Lentäjät eivät raportoineet ongelmista ennen laskua.

Southwest Airlinesin Boeing 737-700 oli lähtenyt lenolle 4013 Chicagon Midwaystä määränpäänään eteläisessä Missourissa sijaitseva Bransonin lentokenttä. Ohjaajat laskeutuivat toistaiseksi tuntemattomasta syystä Taney Countyn lentokentälle noin 10 kilometrin päähän määräkentästä.

Taney Countyssa sijaitsevan M. Graham Clarkin (KPLK) lentokentän kiitotie on vain reilut 1100 metriä pitkä, kun Bransonin (KBBG) kiitotien pituus on reilut 2100 metrinen.

Boeing 737 käytti tarjolla olleen laskeutumismatkan lähes kokonaan. Heti kiitotien päässä on jyrkänne ilman ulosajoaluetta.

Koneessa olleet 124 matkustajaa pääsivät lopulta määräkentälleen Bransoniin reilut kaksi tuntia myöhässä.

Lentäjien ei kerrota ilmoittaneen minkäänlaisesta hätätilanteesta. Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA tutkii syytä laskeutumiseen.

Vastaavat tapaukset eivät ole ainutlaatuisia. Pelkästään Yhdysvalloissa sellaisia on sattunut lähiaikoina parikin kappaletta (katso linkit alla). Suomesta muistetaan, miten turkkilainen Boeing 727 -matkustajakone oli vuonna 1991 lähellä laskeutua Malmin kentälle Helsinki-Vantaan sijasta.

Lennon kulku Flightaware-palvelussa

Lue myös: