Suomen ilmailubibliografiayhdistys palkitsee vuoden parhaan ilmailukirjan

IlmailukirjallisuuspäiväSuomen ilmailubibliografiayhdistyksen Vuoden ilmailukirja –palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa.  Voittaja julkistetaan lauantaina 12. maaliskuuta 2016 Suomen ilmailumuseon Kirjallisuuspäivän palkitsemistilaisuudessa.

Vuoden ilmailukirja 2015 on valittu äänestyksessä, jossa jäsenet vapaasti nimesivät minkä tahansa kyseisenä vuonna ensipainoksensa saaneen kotimaista ilmailua käsittelevän teoksen.

Vuosittain Suomessa julkaistaan 15 - 20 uutta ilmailuaiheista kirjaa, joiden kirjoittajat ovat joko vakiintuneita kirjailijoita tai täysin tuoreita kykyjä. Ilmailubibliografiayhdistyksen mukaan Suomen ilmailukirjallisuuden voikin sanoa oleva vahvaa ja monimuotoista.

Teosten laatu on kansainvälisestikin ottaen korkea ja kestää vertailun alan käännöskirjallisuuteen. Näiden seikkojen esille tuomiseksi Suomen ilmailubibliografiayhdistys ry on päättänyt valita ja palkita suomalaista ilmailua tai ilmailuhistoriaa käsittelevän uuden teoksen vuosittain.

Suomen ilmailubibliografiayhdistys ry on perustettu vuonna 2004 tavoitteenaan edistää suomalaista ilmailukirjallisuutta, sen tunnettavuutta ja arvostusta sekä ylläpitämään sähköistä bibliografiaa aiheesta.

Jäsenistö koostuu paneutuneista ilmailukirjallisuuden keräilijöistä. Yhdistyksen jäsenmäärä on kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana. 

Suomen Ilmailumuseon kevään kirjallisuuspäivässä on voittajan julkistamisen lisäksi myös muuta kirja-aiheista ohjelmaa, esimerkiksi kirjahuutokauppa sekä uutuuskirjaesittelyitä.

Suomen ilmailubibliografiayhdistys: www.ilmailubibliografia.fi