Suomen ilmailuliiton vuoden 2022 päälentonäytös järjestetään Porissa

tstnaytos_pori_0718_4Suomen ilmailuliitto järjestää vuoden 2022 päälentonäytöksen Porissa. Kesäkuussa 2022 järjestettävä päälentonäytös on ensimmäinen ilmailuliiton lentonäytös kaupungissa sitten vuoden 1979. Pienimuotoisempia ilmailupäiviä on tosin järjestetty.

Näytös järjestetään yhteistyössä Porin kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Ilmailuliiton puolesta kokonaisuuden koordinoinnista vastaa Suomen Ilmailunäytös Oy, joka on Ilmailuliiton kokonaan omistama yhtiö. 

Suomen Ilmailuliitto ry on urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävä on edunvalvonta. Ilmailuliiton tavoitteena on edistää ilmailua Suomessa. 

"Olen hyvin iloinen porilaisten myönteisestä vastaanotosta ilmailunäytökselle. Porilla on pitkä ilmailuhistoria, jota Ilmailuliiton päälentonäytös täydentää. Ilmailuliiton tavoitteena on edistää ilmailua Suomessa. Järjestämme päälentonäytökseen jälleen mielenkiintoisen ja innostavan ohjelman", kertoo Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Timo Hyvönen.  

Porin kaupunki toivottaa ilmailunäytöksen lämpimästi tervetulleeksi vuosien tauon jälkeen. 

"Porissa on järjestetty lentonäytös viimeksi vuonna 1979, joten nyt on jälleen korkea aika nauttia ilmailun riemusta. Reittilentojen lisäksi kaupungissa koulutetaan ja harrastetaan ilmailua lukuisissa lajeissa, ja toivon näytöksen edistävän tätä entisestään", toteaa Porin kaupungin sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia.

Edellisessä SIL:n lentonäytöksessä Porissa esiintyi mm. Helsingin Kaivopuiston edustalla kesällä 2021 nähty Patrouille de France. Porissa on tämän jälkeen järjestetty pienempi maakuntalentonäytös 28. toukokuuta 1989.

Päivitys: Lisätty tieto vuoden 1989 lentonäytöstapahtumasta Porissa.