Suomen Ilmailumuseo ylitti miljoonan kävijän rajan

Ilmailumuseo_lastenpaivaHelsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva Suomen Ilmailumuseo on ylittänyt miljoonan kävijän rajan torstaina 24. lokakuuta 2019. Merkkipaalu ylitettiin samana vuonna, kun ilmailumuseon perustaja eli Ilmailumuseoyhdistys juhlistaa 50-vuotista toimintaansa.

Suomen Ilmailumuseon kävijämäärissä neljännesmiljoona ylittyi melko tarkalleen museon toimittua 20 vuotta. Sen jälkeen on nähty huikeasti nouseva kasvukäyrä, joka nyt siis ylitti miljoonan kävijän rajan. Suomen Ilmailumuseon miljoonas kävijä oli kahdeksanvuotias Justus. Hänet kukitettiin ja lahjottiin iloisessa ilmailuhengessä, jonka jälkeen hän pääsi museokierrokselle.

"Seuraava miljoona tulee varmasti täyteen nopeammin. Olemme jo nyt Vantaan suosituin museokohde noin 40 000 vuosittaisella kävijällä. Suosittu ja kiinnostava haluamme olla jatkossakin ja tarjota yhä monipuolisempia ja parempia palveluja", iloitsi museonjohtaja Pia Illikainen.

Hienoa työtä ja upeaa kasvua. Toivotaan museon hyvälle kehitykselle jatkoa ja toiminnan paranemista entisestään. Yhdistyksessä toivotaan erityisesti, että hienot ilma-aluskokoelmat ja muut esineet sekä arkistot säilyvät myös seuraavat 50 vuotta", totesi Ilmailumuseoydistyksen puheenjohtaja Janne Salonen.

"Ilmailumuseo on Vantaalle tärkeä kulttuurikohde. Se rikastaa Vantaan museotarjontaa ja voidaan sanoa, että se on kirkas tähti Vantaan kulttuurikentässä", kiittelee Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio

Ilmailumuseo_avajaisetSuomen Ilmailumuseon matka alkoi 4. joulukuuta1969, kun valtakunnallisen ilmailumuseon perustamista tavoitteleva Ilmailumuseoyhdistys perustettiin. Vuonna 1972 avattiin ensimmäinen pysyvä näyttely Helsinki-Vantaan lentoaseman pohjakerrokseen.

Nykyisen oman museon rakennustyöt Vantaan nykyisessä Aviapoliksessa aloitettiin vuonna 1980, ja Suomen ensimmäinen ilmailumuseoksi valmistunut rakennus vihittiin käyttöön 24. syyskuuta 1981. Nykyinen 50-vuotias Ilmailumuseoyhdistys ry on edelleen museon toimintaa pyörittävän Suomen Ilmailumuseosäätiön jäsen.

Nykyinen Suomen Ilmailumuseo pyrkii ratkomaan tilaongelmaansa yhdessä Vantaan kaupungin kanssa. Nykyiset museotilat sijaitsevat vuokratontilla, jonka osalta sopimus päättyy vuoden 2028 lopussa.

"Olisi hienoa, että museon tiloihin saataisiin parannusta. Kannustan kaikkia toimimaan museon eteen joko yhdistyksessä tai suoraan museon kanssa. Yhteistyössä on voimaa", tiivistää Ilmailumuseoyhdistyksen Salonen.

Lue myös: