Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltojen hävittäjien koulutustapahtuma käynnissä

selkameri_2_ilmavoimatSuomen Ilmavoimien, Ruotsin ilmavoimien ja Yhdysvaltain Euroopan ilmavoimien (USAFE) 510. hävittäjälaivueen kahden- ja kolmenvälinen koulutustapahtuma on käynnistynyt. Tieto harjoituksesta aiheutti julkitullessaan runsasti keskustelua.

Lentopäivät ovat Suomen ilmavoimien ja Yhdysvaltain Euroopan ilmavoimien kanssa 25.-26. ja 30. maaliskuuta. Suomen, Ruotsin ja USAFE:n kanssa yhteiset lentopäivät ovat 31. maaliskuuta ja 1. huhtikuuta.

Selkameri_1_IlmavoimatSuomesta lentotehtäviin osallistuu pääsääntöisesti 2-4 McDonnell Douglas F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Yhdysvallat käyttää Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon -koneita ja Ruotsi Saab JAS 39 Gripen -hävittäjiä.

Suomalais- ja ruotsalaiskoneet osallistuvat lentokierroksiin omista kotitukikohdistaan käsin ja yhdysvaltalaiset koneet Viron Ämarista.

Suomen ilmavoimien Hornetit operoivat ensimmäisellä harjoitusviikolla Satakunnan lennostosta Pirkkalasta ja toisella harjoitusviikolla Karjalan lennostosta Rissalasta.

Toiminta toteutetaan pääosin Selkämerellä Rauman ja Porin edustalla sijaitsevalla harjoitusalueella Suomen ilmatilassa sekä kansainvälisessä ilmatilassa.

Lue myös: