Sveitsiläinen F/A-18D Hornet syöksyi maahan

IMG_4217(päivittynyt) Sveitsin ilmavoimien McDonnell Douglas F/A-18D -hävittäjä on syöksynyt maahan keskiviikkona 23. lokakuuta. Tiedot tapahtumasta ovat vielä epävarmoja, mutta kone ilmeisesti törmäsi vuoreen. Kaksihenkisen miehistön kohtalosta ei ole tietoa.

Sveitsin ilmavoimat järjesti tiedotustilaisuuden onnettomuudesta kello 18 Suomen aikaa. Onnettomuus sattui Alpnachstadin läheisyydessä Obwaldin kantonissa kello 13.56 paikallista aikaa. Tuhoutuneen koneen mukana lensi toinen yksipaikkainen Hornet ja tarkoituksena oli harjoitella ilmataistelua.

Hornet oli lähtenyt lennolle Meiringerin kentältä ja oli lennolla Alpnach See -järven lähellä kun se syöksyi maahan. Kone osui jyrkänteeseen aivan järven rannalla kulkevan tien ja rautatien yläpuolelle.

Aluetta ei pidetä erityisen haastavana lentää. Kone ei ehtinyt lähettää mitään ilmoitusta ongelmista ennen tuhoutumistaan.

Hylky syttyi tuleen ja ohjaajien uskotaan menehtyneen. Uutistoimisto AP:n mukaan rautatien liikenne on seisahduksissa tapauksen johdosta.

Kyseessä on toinen Hornet, jonka Sveitsin ilmavoimat on menettänyt onnettomuudessa. Vuonna 1998 tuhoutui niin ikään kaksipaikkainen versio. Sveitsille jää nyt 32 Hornetia, joista kuusi on kaksipaikkaisia.

 

Kuva onnettomuuspaikasta: Twitter

Lue myös: