Tampere-Pirkkalan halpalentoterminaali avataan uudistuneena alkuvuodesta

Finavia_sign_2Tampere-Pirkkalan terminaali 1:ssä on viime aikoina ollutnormaalia suuremmalla käytöllä, kun lentoaseman kaikki lennot ovat kulkeneet sen kautta. Kakkosterminaali on poissa käytöstä kunnostus- ja laajennustöiden vuoksi vielä vuoden loppuun saakka.

 Terminaali 2:n laajentaminen, uuden matkalaukkukaruselli asentaminen ja seinäpintojen ehostaminen on saatu hyvään vaiheeseen. Matkustajien viihtyvyydestä huolehditaan myös remontin aikana.

Kokonaisuudessaan 210 neliön laajennus antaa väljyyttä ja lisää matkustaja- ja työskentelymukavuutta. Näkyvin ja suurin muutos on uuden matkatavara-aulan rakentaminen.

Terminaalin uudistamisen lisäksi Tampere-Pirkkalan lentoasemalle ollaan rakentamassa glykolipitoisen lumen varastointialuetta.

 "Parannamme ja tehostamme jäänpoistossa käytettävän propyleeniglykolin talteenottoa. Lumen varastointialue valmistuu lokakuun puoliväliin mennessä", lentoasemanpäällikkö Mari Nurminen kertoo.

Tampere-Pirkkalan kakkosterminaali uudistetaan, jotta se vastaisi lentomatkustuksen tarpeisiin kilpailukykyisellä ja kustannustehokkaalla tavalla myös tulevaisuudessa. Finavia on sitoutunut kehittämään lentoliikenteen palveluja Tampereen alueella yhdessä kaupungin ja seutukunnan kanssa.

EU-komissio antoi päätöksensä terminaalin kehittämisen rahoitusjärjestelyjen laillisuudesta joulukuussa 2013. Finavia ja Tampereen kaupunki olivat sopineet terminaalin uudistamisesta jo kesällä 2012, mutta töitä ei ole voitu aloittaa ennen EU-päätöstä.

Remonttia rahoittavat Finavia, valtio ja Tampereen seutukunnat yhdessä. Suunnittelutyöhön on otettu myös lentokentän toimijoita kuten viranomaisia ja maahuolintayhtiöitä. Toteutuksesta vastaa Finavia. Uudistusten kustannukset ovat noin viisi miljoonaa euroa.