Tehtaan Airbus A340-600 vei avustustarvikkeita Helsinki-Vantaalta Jordaniaan

a340600Toinen erä Punaisen Ristin sairaalatarvikkeita Jordaniaan lastattiin myöhään maanantai-iltana Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tarvikkeet ja kymmenen avustustyöntekijää lähtivät Airbusin tarjoamalla ilmaisella testilennolla Ammaniin tiistaiaamuna kello 8. Käytössä oli yhtiön Airbus A340-600 F-WWCA.

Suomen Punainen Risti johtaa Saksan, Norjan ja Kanadan Punaisten Ristien yhteenliittymää, joka perustaa Jordanian koilliselle aavikolle syyskuun alussa avattavalle pakolaisleirille täysimittaisen aluesairaalan. Sairaalassa hoidetaan Syyriasta tulleita pakolaisia.

Airbus Corporate Foundation -säätiön sponsoroima lento kuljetti 25 tonnia Suomen Punaisen Ristin ennakkovarastoimia tarvikkeita (tilavuudeltaan 143 kuutiometriä). Säätiö on perustettu vuonna 2008, Sen tuki on mahdollistanut jo 33 erilaista avustus- ja hyväntekeväisyyslentoa.

Osa kuukauden kuluttua järjestettävän Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräyksen tuotosta käytetään Syyrian pakolaisten auttamiseen.

"Tarvitsemme kansalaisten apua sekä kenttäsairaalaamme että muuhun sodasta kärsivien auttamiseen", kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi vetoaa.

Airbus_A340_600_FWWCA_1Rahoitusta tulee monistä lähteistä. Kanadan hallitus tukee 1,8 miljoonalla eurolla ja Italian hallitus lahjoittaa miljoonan euron arvoiset kenttäsairaalan pysyvät rakenteet. Lisäksi Euroopan komission humanitaarisen avun ja pelastuspalvelun toimisto (ECHO) valmistelee merkittävää rahoitusta hankkeelle.

Tehtaan väreissä lentävä A340-600 F-WWCA saapui illalla Helsinki-Vantaalle. Airbusin tarjoama ilmainen lento on arvoltaan 200 000 euroa. Myös Finnair osallistuu hankkeeseen. Se ei laskuta koneen lastaukseen liittyvästä työstä lentokentällä.

Airbusin 75,3-metrinen A340-600 on maailman toiseksi pisin matkustajakone. Vain legendaarisen Jumbo Jetin uusin versio Boeing 747-8 on sitä pidempi, sekin vain vajaalla  metrillä (76,25 m).

Suomen Punaisen Ristin tiedote

Ylamaki YouTube-video: Avustuskone F-WWCA:n lähdöstä Helsinki-Vantaalta aamulla 20. elokuuta.