TUI:n Boeing 767 palasi Vaasaan pian nousun jälkeen

G-OBYFTUI Airwaysin Boeing 767-300 -matkustajakone (G-OBYG) on palannut takaisin lähtokentälleen Vaasaan. Heti ilmaan noustuaan se hakeutui odotuskuvioon, mistä kone tuli laskuun noin tunnin lennon jälkeen. Kentällä vastassa oli 15 pelastusyksikköä.

Boeing 768 oli lähdössä lomalennolle Espargoksen Amílcar Cabral -lentoasemalle (GVAC) Kap Verden saarille. Lento oli tapauksen sattuessa jo valmiiksi myöhässä. Iltalehden mukaan konetta oli korjattu jo Tukholmassa.

Lähtöaika Kap Verdelle oli alunperin aamulla kello 5.50, mutta Boeing 767 saapui siirtolennolla Vaasaan vasta iltapäivällä. Koneeseen nousi lopulta 328 matkustajaa ja ilmaan se pääsi noin kello 17.

YLE:n julkaisemassa videossa näkyy, miten lentoonlähdössä oikea moottori lyö lieskaa pamausten saattelema. Iltalehden video on puolestaan kuvattu koneen sisältä. Siinä kuuluu kaikkiaan kuusi pamausta pian ilmaan nousun jälkeen.

Boeing hakeutui heti alkunousun jälkeen odotuskuvioon saariston päälle Vaasan länsipuolelle. Lennettyään viisi ns. racetrack-kuviota se tuli laskuun.

Laskeutuminen Vaasan lentoaseman (EFVA) 2500 metriä pitkälle kiitotielle 34 kello 18 maissa sujui ilman ongelmia pelastusyksikköjen varmistaessa tilannetta.

Kyseessä on jonkinlainen tekninen vika. Mahdollisia syitä voisivat olla esimerkiksi suihkumoottorin ahtimen sakkaus tai törmäys isoon lintuun. T.T.

Päivitys 20.45: lisätty linkit Iltalehden ja YLE:n videoihin.