Turkish Airlinesin A320-koneen moottori tulessa kovan laskun ja ylösvedon jälkeen (video)

Turkish_TCJPE_harrikoskinen_flyfinland(päivittynyt) Turkish Airlinesin Airbus A320 -kone (TC-JPE, kuvassa) teki lauantaina hätälaskun Istanbulin Atatürkin lentokentälle. Ensimmäinen yritys oli päättynyt kovaan laskuun ja ylösvetoon. Siinä oikea moottori ja siipi vaurioituivat pahoin. Hätälaskussa teline petti ja A320 ajautui ulos kiitotieltä.

Turkish Airlinesin lento TK1878 oli lauantaina 25. huhtikuuta matkalla Milanon Malpensan lentokentältä Istanbuliin Atatürk-kentälle. Aviation Heraldin mukaan kone oli tulossa laskuun kiitotielle 05 kun se noin 100 jalan korkeudessa kallistui äkisti ja vajosi.

Kovassa laskussa kello 10.23 paikallista aikaa oikea moottori ja siipi osuivat kiitotiehen ja vaurioituivat (kuva Twitter). Ohjaajat tekivät ylösvedon ja lähettivät hätäkutsun. Koneen oikeanpuoleinen IAE V2527-A5 -moottori liekehti ilmassa ylösvedon jälkeen.

turkish_goaround_flightradar24TC-JPE nousi 3800 jalkaan meren päälle ja teki kaksi 360 kaartoa. Siiven jättöreunan liikkuvien osien vaurioista huolimatta laskukierros onnistui ja toinen laskeutumisyritys kello 10.41 Atatürkin kiitotielle 35L sujui hyvin, kunnes oikea päälaskuteline petti ja kone ajautui ulos kiitotieltä.

Koneen pysähdyttyä matkustajat evakuoitiin onnistuneesti vasemman kyljen liukujen kautta. Pelastusyksiköt sammuttivat liekit Airbusin moottorin ympäriltä ja vaahdottivat alueen.

Turkish Airlinesin mukaan koneessa oli 97 matkustajaa. Kukaan ei ilmeisesti loukkaantunut laskussa ja sen jälkeisessä evakuoinnissa.

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin nopeasti kuvamateriaalia lennon loppuvaiheista ja etenkin koneesta hätälaskun jälkeen. Valokuvien perusteella liukujen kautta tehdyssä evakuoinnissa monet näyttivät ottaneen käsimatkatavaroitaan mukaan (kuva Twitter). +TT+

Turkish Airlinesin vaurioitunut A320-kone (TC-JPE, otsikkokuvassa) on maalattu Star Alliancen väritykseen.

Twitter kuva laskusta @Agenzia ANZa

FlightRadar24.com -palvelun tallenne: TC-JPE:n lento.

YouTubessa julkaistu video laskeutumisesta on kuvattu toisen koneen ohjaamosta:

Päivittynyt: tarkennettu tapahtumien kulkua.

Lue myös: