Vaasan lentoaseman viimeisetkin uudistukset valmistuivat

Vaasa_AviatorSolaris_1Finavia on saanut päätökseen viimeisetkin uudistustyöt Vaasan lentoaseman terminaalissa ja pysäköintialueilla. Uudistusten jälkeen matkanteko käy entistä sujuvammin. Nyt myös lentoaseman pysäköintiä on uudistettu vastaamaan erilaisia matkustajien ja saattajien tarpeita.

Vaasan lentoaseman terminaali on viime kuukausien aikana uudistettu viihtyisäksi ja moderniksi kauttaaltaan. Uudistusten tavoitteena on ollut parantaa lentoaseman toimivuutta ja viihtyisyyttä sekä sujuvoittaa matkustuskokemusta.

 

Lentoasemalla on nyt viihtyisät kahvila- ja myymälätilat sekä lähtöselvitysalueella että porttialueella. Myös matkatavara-aula, turvatarkastustilat, infopiste, matkustajien wc-tilat, sekä lähtöselvitysaula ja porttialueet on uudistettu vastaamaan matkustajien tarpeita.

"Lentoaseman palvelut on nyt suunniteltu viimeisen päälle toimiviksi ja viihtyisiksi sekä matkustajille että siellä toimiville yrityksille. Kesällä tullaan vielä remontoimaan liikennealueet. Tiedotamme liikennealuetöiden vaikutuksista lähipäivinä", kertoo lentoaseman päällikkö Petri Lampi.

Pääpysäköintialue (P2) tarjoaa lentoaseman asiakkaiden käyttöön lähes 700 pysäköintipaikkaa. Matkustajat ja alueella asioivat voivat pysäköidä autonsa tälle alueelle 25 min. ajan ilmaiseksi. Sen jälkeen pysäköinnistä veloitetaan hinnaston mukaisesti.

 

Sujuvampaa asiointia edistämään on otettu käyttöön terminaalin edustalla lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettu alue (P1). Pääpysäköintialueeseen verrattuna kävelymatkaa autolta on vain n. 30 metrin matka terminaaliin. Pysäköintialue soveltuu hyvin saattajien ja vastaanottajien tarpeisiin.

 

Lentoasemalle johtavalla tiellä on varattu omat kaistat ammattiliikennöitsijöille ja yksityisliikennöintiin. Takseille ja linja-autoille varattu kaista sijaitsee lähinnä terminaalia. Linja-auto pysäkin siirtäminen ammattiliikenteen kaistalle on mahdollistanut henkilöiden jättämistä varten olevien 5 min. paikkojen lisäämisen terminaalin edustalle.