Venäjä poistaa lentoliikennerajoituksia - lennot Suomen ja Venäjän välillä palaavat normaaleiksi

Finnair_Norra_E190Venäjän hallitus tiedotti 14. lokakuuta poistavansa lentoliikennerajoitukset Suomeen, Itävaltaan, Sveitsiin ja Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin. Liikennerajoitukset poistetaan 9. marraskuuta 2021. Finnair sai jo syyskuussa mahdollisuuden avata lisävuoroja Pietariin ja Moskovaan. Nyt rajoitukset siis poistuvat.

Venäjä on epidemiologiseen tilanteeseen perustuen päättänyt poistaa lentoliikennerajoitukset Venäjän ja Suomen välisestä lentoliikenteestä 9. marraskuuta 2021 lähtien. Samalla päivämäärällä Venäjä poistaa rajoitukset myös Itävallan, Sveitsin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien liiton osalta.

Edellisten lisäksi Venäjä poistaa asteittain rajoituksia sallien lentoyhtiöille rajoitetusti viikkovuoroja Venäjän ja Bahaman, Iranin, Hollannin, Norjan, Omanin, Slovenian, Tunisian, Ruotsin ja Thaimaan välillä 9. marraskuuta alkaen.

Aiemmin rajoitetusti sallituilla reittiväleillä voidaan lisätä 9. marraskuuta alkaen viikkovuoroja Venäjän ja Albanian, Bulgarian, Venezuelan, Unkarin, Saksan, Kreikan, Espanjan, Italian, Malediivien, Maltan, Makedonian ja Ranskan välillä.

Finnair sai lisälentolupia Venäjältä edellisen kerran 10. syyskuuta lähtien. Tuolloin mahdollistettiin Pietari-Helsinki -reitille 14 viikkovuoroa aiemman seitsemän viikkovuoron sijaan. Kesäkuusta  2021 lähtien Suomesta on ollut mahdollista lentää Moskovaan 14 viikkovuoroa.

Moskovan ja Pietarin lisäksi Finnair lensi Venäjälle ennen pandemiaa Jekaterinburgiin, Kazaniin ja Samaraan.

Lue myös: