Yhteydet Maarianhaminan lentokentältä Tukholmaan paranevat – ei kesätaukoa

maarianhamina_wikimedia_egon_eagleFinavian uudistaman Maarianhaminen lentoaseman yhteydet paranevat merkittävästä paremmilta. Tukholmaan lennetään entistä useamman ja ilman kesätaukoa. Lentoja Helsinki-Vantaalle on kaikkina viikonpäivinä. Ystävänpäivänä lentoasemalla avaa uusi kahvila.

 


Nextjet liikennöi Maarianhaminasta Tukholmaan koko kesän kuutena päivänä viikossa. Lentoja on viikoittain yhteensä 11. Helsinki-Vantaalle lentävä Norra tarjoaa nykysuunnitelmien mukaan lentoja seitsemänä päivänä viikossa. Viikottaisia lähtöjä Helsinki-Vantaalle on kaikkiaan 13.

Nextjet lentää Maarianhaminasta Tukholmaan maanantaista perjantaihin kahdesti päivässä ja kerran päivässä sunnuntaisin. Lentoja operoidaan 1. maaliskuuta 2016 ja 29. huhtikuuta 2020 välisenä aikana. Samalla Nextjet jatkaa Maarianhaminan ja Turun välistä kerran päivässä lennettävää reittiä.

Finavia on uudistanut terminaalin kaikkien asiakastilojen kalustuksen sekä valaistusta. Terminaalista on haluttu tehdä entistä toimivampi ja tyylikkäämpi. Uusi Duty Free -myymälä on keskellä lähtöaulaa, josta on suora näkymä asematasolle ja kiitotielle.

 ”Ystävänpäivänä avaamme uuden terminaalikahvilamme. 60 North Bar & Café avautuu täysin uudistettuihin tiloihin. Merkittävin muutos on länteen päin avautuva iso terassi, josta on ainutlaatuinen näköala kiitotielle ja asematasolle. Ahvenanmaalla säät lämpenevät varhain keväällä, ja terassilta voi seurata Maarianhaminan lentoaseman lähteviä ja saapuvia lentoja”, sanoo lentoaseman päällikkö Tanja Sabel.

60 North Bar & Cafén pääasiallinen asiakasryhmä on iltapäivisin lähtevien lentojen matkustajat. Kahvila sijaitsee ennen turvatarkastusta, joka mahdollistaa sen tarjonnan kaikille lentoasemalla vieraileville. Uuden kahvilan ruokalistalla on muun muassa voileipiä, tapaksia ja leivonnaisia.


Uusi turvatarkastuslinja ja pelastukalusto

Heinäkuussa Maarianhaminan lentoasemalla otetaan käyttöön koko vuoden suurin hankinta eli lentoaseman palo- ja pelastuspalvelun uusi paloauto. Sitä ennen uudistetaan turvatarkastuslinja entistä sujuvammaksi Maarianhaminan lentoaseman lähtevien matkustajien sekä turvatarkastuksen työntekijöiden kannalta.

Finavia on vuoden mittaan investoinut 1,2 miljoonaa euroa lentoasemainfrastruktuuriin sekä Maarianhaminan lentoaseman palveluja parantaviin toimenpiteisiin. Suurin yksittäinen erä on ollut lentoaseman asematason uusi pinnoitus. Se pidentää asematason käyttöikää 15 vuodella.

Edellisten lisäksi Maarianhaminassa on uusittu muun muassa lentoaseman varasähköaggregaatin automatiikkaa, joka varmistaa lentoaseman sähkönsyötön toimivuuden kaikissa olosuhteissa. Saaristokentän lintujen karkotusjärjestelmä on saanut uudet äänitykit, joiden avulla linnut pyritään pitämään pois kiitotieltä.

Jo aiemmin Shell Aviationin kanssa käynnistetyn yhteistyön ansiosta lentoasemalla voidaan nyt tankata koneita tankkausautosta. Tankkausauto myös kasvattaa Maarianhaminan lentoaseman lentopolttoainekapasiteettia.


Positiivista kehitystä matkustajamäärässä

Maarianhamina oli yksi Finavian lentokenttäverkoston eniten matkustajamääräänsä kasvattaneita lentoasemia. Lähtevien ja saapuvien lentojen matkustajamäärät kasvoivat 14 prosenttia edellisvuodesta. Kotimaan sisäisessä joulukuun lentoliikenteessä matkustajamäärä kasvoi parhaimmillaan 26 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna.

Lue myös: