A350 XWB Le Bourgetissa – vain pieni mahdollisuus

A350_preview_5Airbusin tuoreimman konetyypin A350 XWB:n ensilentoa odotetaan kuumeisesti. Lähipäivinä tapahtuvan lennon jälkeen koneen odotetaan näyttäytyvän ilmassa Paris Air Show -näyttelyssä Le Bourgetissa. Airbusin edustajien mukaan vierailu ilmailunäyttelyssä on kuitenkin erittäin epätodennäköinen.

Airbus A350 XWB:n ensilennon on luvattu tapahtuvan keskikesällä 2013. Airbusin viestinnän mukaan siinä on toki mahdollisuus parin viikon vaihteluväliin suuntaan tai toiseen. Virallisesti yhtiö ei myönnä tai kiellä ylilentomahdollisuutta 17. kesäkuuta alkavassa Le Bourgetin ilmailunäyttelyssä.

Aikataulu olisi kuitenkin erittäin tiukka. Ensimmäinen A350 XWB MSN 1 on tehnyt vasta hiljaisen nopeuden rullauskokeita ja ensilentoon on vielä varmasti joitakin päiviä aikaa.

A350_XWB_engine_runViranomaisvaatimukset A350 XWB:n koneen ensiesiintymiseen Le Bourgetissa saattavat myös muodostua esteeksi. Vaatimuksena on ohjaajien ja lentokoneen ylilento tai käynti lentokentällä viikkoa ennen tapahtuman alkua, joten aikaa on vain 10 päivää.

Airbusin koelentäjän Lentoposti.fi:lle kertoman mukaan on mahdollista, että A350 XWB ehtisi lentää ensilentonsa ennen ilmailunäyttelyn alkua. Mahdollinen ylilento on siten erittäin epätodennäköinen mutta ei toki mahdoton. Ainoa mahdollisuus sen toteutumiseen tarjoutuisi viranomaisten hyväksyessä harjoituslennon tehtäväksi A380-koneella.


Lue myös: